Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 29-11-2010

Inbreker aangehouden

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een inbreker op heterdaad aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich.

Getuigen belden omstreeks 21.05 uur naar de politie omdat men het vermoeden had dat er ingebroken werd in een huis aan de Madoerastraat. Ter plaatse stond ook een eenheid van de Koninklijke Marechaussee die op de melding af was gekomen. Plotseling hoorden de agenten een harde klap en zagen tot hun grote verbazing een man door een raam naar buiten springen.

De agenten zette de achtervolging in en konden de verdachte, een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, uiteindelijk aanhouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. Hij werd met gepast geweld geboeid en naar het bureau overgebracht.

Man met gestolen scooter aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden omdat hij een scooter in de verkoop had, die als gestolen gesignaleerd stond.

Tijdens een controle bij de Bazaar aan de Utrechtseweg werd een handelaar gecontroleerd. De man had een aantal fietsen en een scooter in de verkoop. Met de fietsen bleek niets aan de hand. Bij de scooter bleek echter gerommeld met het framenummer. De handelaar (leeftijd onbekend) uit Utrecht gaf aan de scooter van een andere handelaar gekocht te hebben. De scooter werd in beslag genomen en de man aangehouden.

Op het bureau had de man nog een briefje op zak waar zeven framenummers op geschreven stonden. Eén van de framenummers op het briefje bleek ook gesignaleerd te staan. De politie gaat proberen de andere handelaar te achterhalen.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij ingebroken had in een auto.

Getuigen zagen dat een groepje jongens interesse had in geparkeerde autos in de omgeving van de Livingstonelaan. Op een gegeven moment werd gezien dat de jongens in een auto zaten. De politie kwam ter plaatse en zag dat de jongens wegrenden. De achtervolging werd ingezet. Uiteindelijk lukte het om één van de verdachten, een 16-jarige jongen uit Utrecht, aan te houden. De politie doet nog onderzoek naar de medeverdachten van de jongen.

Zo kijk je tv en zo niet meer

UTRECHT Bij een bewoner aan de Hogelanden werd zondagavond zijn tv gestolen terwijl hij hierna zat te kijken.

Omstreeks 22.30 uur zaten bewoners van een huis aan de Hogelanden Westzijde tv te kijken. Plotseling hoorden zij een harde klap en zagen dat de ruit van hun huis werd ingegooid. Twee mannen grepen door het kapotte raam de tv van het echtpaar en verdwenen op een scooter. De 59-jarige bewoner wilde achter de dieven aan en liep naar zijn voordeur om deze te openen, echter deze zat vast.

Uiteindelijk bleek dat de dieven zijn voordeur met een touw aan een geparkeerde auto hadden vastgemaakt. De politie is op zoek naar getuige(n). Het betrof twee mannen met zwarte jassen op een waarschijnlijk Puch Zip. De man achterop had de tv vast.

Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, 0900 88 44.

Brandstichting

UTRECHT Op de Dennenstraat ontstond zondagavond brand in een auto. De politie gaat uit van brandstichting.

Getuigen belden omstreeks 23.55 uur naar de politie omdat men zag dat een auto op de Dennenstraat in de brand stond. Ter plaatse was de brandweer druk bezig de auto te blussen. Uit eerste onderzoek bleek dat de auto in brand gestoken was. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht

stad, tel.:0900 88 44.