Berendsen Milieu Service wint opnieuw FTN Energieprijs

29/11/2010 10:32

Berendsen

Berendsen Milieu Service heeft in november voor de tweede keer de FTN Energieprijs in ontvangst mogen nemen. De Federatie Textielbeheer Nederland (FTN) reikt deze prijs elk jaar uit aan de wasserij met de indrukwekkendste resultaten op het gebied van energiebesparing.

Berendsen Milieu Service investeert al jaren flink in maatschappelijk verantwoord ondernemen. En dat werpt zijn vruchten af: van 2009 op 2008 is een energiebesparing van 7,5% gerealiseerd en van 2009 op 2005 is maar liefst 25% energie bespaard. Deze resultaten zijn bij de FTN niet onopgemerkt gebleven en daar is Technisch Manager Wim Hoefnagel (Berendsen) erg blij mee. "De FTN Energieprijs is de kroon op ons werk. Dit is een prachtige erkenning voor onze inspanningen. Dat we de prijs voor de tweede keer winnen is natuurlijk helemaal bijzonder!"

Twee keer in korte tijd

In 2007 sleepte Berendsen Milieu Service de prijs, die tien jaar bestaat, ook al in de wacht. Maar dat was geen reden om rustig achterover te leunen. Integendeel, Berendsen Milieu Service innoveerde driftig verder. Wim: "Met de implementatie van gangbare bezuinigingsmaatregelen maak je geen kans op de prijs. Je moet echt koploper zijn en durven vernieuwen. Wij hebben bijvoorbeeld zelf een installatie ontwikkeld die restwarmte uit rookgas toepast in het bedrijf. We gebruiken dit om het waswater voor te verwarmen en om ons pand te verwarmen in de winter."

Wim Hoefnagel en zijn team helpen ook anderen energie te besparen. Hiervoor nemen zij zogenaamde ketenmaatregelen. "We hebben ons afval met eenderde terug weten te brengen, vooral door water te onttrekken. De verbrandingsovens van externe afvalverwerkers hebben daardoor minder energie nodig om te verbranden. Dat levert al gauw een besparing van 10% op. Onze innovaties binnen de poort leveren ook andere bedrijven energiebesparingen op."

Federatie Textielbeheer Nederland

De Federatie Textielbeheer Nederland (FTN) is de vereniging waar vrijwel alle vooraanstaande Nederlandse wasserijen/linnenverhuurders lid van zijn. Leveranciers van onder andere textiel, wasmiddelen, machines, apparatuur en systemen zijn eveneens aangesloten bij FTN. Voor de FTN Energieprijs beoordeelt de FTN alle deelnemers op hun energiebesparing het afgelopen jaar, de besparingsresultaten van de voorgaande drie jaren, en de maatregelen en innovatie die hieraan ten grondslag liggen.

Over Berendsen

Berendsen zorgt ervoor dat mensen veilig, hygiënisch en comfortabel kunnen werken. Innovatieve (huur)services voor bedrijfs- en veiligheidskleding, industrieel absorptiemateriaal en hygiëneproducten voor vloeren en sanitaire ruimtes brengen gemak en verbeteren de efficiency in bedrijven. Bij alle activiteiten staat de zorg voor een beter milieu centraal. Berendsen maakt deel uit van het beursgenoteerde Davis Service Group Plc dat met ruim 14.000 medewerkers actief is in dertien landen. In Nederland telt Berendsen tien vestigingen met in totaal 650 medewerkers. Meer informatie is te vinden op www.berendsen.nl

Bij Berendsen Milieu Service worden vele tonnen industriële poetsdoeken per week gereinigd. Dat zijn vele miljoenen poetsdoeken per jaar. Ze worden in onder meer de grafische branche, automotive branche en algemene industrie gebruikt om drukpersen te reinigen of freesapparaten, pompen en draaibanken schoon te maken

http://www.berendsen.nl