Gemeente Leeuwarderadeel


Familie Meerstra (Stiens) vierde 65 jarig huwelijksfeest

29-11-2010 10:38

De familie Meerstra- Veensma vierde op dinsdag 23 november hun 65 jarig huwelijk. Om de felicitaties van het gemeentebestuur over te brengen bracht burgemeester Eric ter Keurs de jubilerende familie een bezoek.

De heer en mevrouw Meerstra hebben een bijzondere band met de gemeente Leeuwarderadeel. Mevrouw Meerstra was 25 jaar werkzaam als hulpconciërge in het gemeentehuis. Zo kwam het dikwijls voor dat ze bij avondvergaderingen de gasten voorzag van koffie en thee én niet te vergeten de sigaren en de sigaretten. In die tijd werd er nog gerookt in het gemeentehuis. "Dat kon toen nog", zo liet de heer Meerstra weten.

Meerstra zelf was 24 jaar werkzaam als chauffeur/monteur bij de dienst Gemeentewerken en had het onderdeel transport onder zijn hoede. Ook heeft Meerstra, in de functie van onderbrandmeester, zich vele jaren als chauffeur/pompbediende ingezet bij de brandweer van Leeuwarderadeel. Het gezin kreeg 2 zonen, 1 dochter en 5 kleinkinderen. In hun vrije tijd ging men er graag op uit. Ze hadden een zomerhuisje op Vlieland en later een stacaravan in Appelscha. Het huwelijksjubileum werd op dezelfde dag gevierd met een receptie in de grote zaal van Skilhiem.

---