Gemeente Leeuwarderadeel


Familie Van Dijk (Stiens) vierde 60 jarig huwelijk

29-11-2010 10:46

Op donderdag 25 november jl. was het 60 jaar geleden dat de familie Van Dijk
- Bakker in het `huwelijksbootje' stapten. Ook hier bracht burgemeester Eric ter Keurs een bezoek om de felicitaties namens het gemeentebestuur over te brengen.

De heer Van Dijk was in zijn werkzame leven beroepsmilitair bij de vliegbasis Leeuwarden. Zijn vrouw zorgde er thuis voor dat alles piekfijn in orde was. De heer en mevrouw Van Dijk kregen 1 zoon en 4 dochters en zijn ze de trotse (over)grootouders van 11 kleinkinderen en
1 achterkleinkind. Wat kenmerkend was voor het gezinsleven van de familie van Dijk was de waterrecreatie.

"Hun leven speelde zich zomers af op het water", zo liet men weten. Vele vakanties bracht het gezin door op hun boot. Ook als vader moest werken en de kinderen hadden vakantie werden dagen op de gebruikelijke wijze doorgebracht. Na het werk ging vader Van Dijk op de brommer weer naar zijn gezin. Mocht u denken dat er vandaag de dag niet meer gevaren wordt? Nee integendeel. Ook dit jaar hebben de heer en mevrouw Van Dijk nog vele uurtjes doorgebracht op het water. Het gezin woont sinds 1955 in Stiens waarvan 45 jaar in hun huidige woning aan de Anne Rauwerdastrjitte in Stiens. Tot slot: Hoe denkt u dat het gezin Van Dijk het huwelijksjubileum heeft gevierd? Juist, op het water!
---