Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 29-11-2010

Politie onderzoekt woningoverval Troelstrastraat in Breda

BREDA: De politie onderzoekt een overval zondagavond op een woning aan de Troelstrastraat.

Een 47-jarige Bredase vrouw opende haar voordeur toen er rond 20.15 uur werd aangebeld. Zij zag een onbekende man met een mes staan die de deur verder open duwde. De vrouw zag kans de overvaller weg te krijgen en de voordeur weer te sluiten. Daarbij liep ze een snijwondje aan haar hand op. De man liep vervolgens weg in de richting van de Talmastraat. Het slachtoffer belde met de politie die direct na de melding een SMS-Alert verspreidde met het signalement van de man. Het gaat om een man van circa 25 jaar, 1.75 meter lang met een normaal postuur. Hij had een blanke huidskleur en stoppelbaard. De overvaller droeg een
donkerkleurige bivakmuts, maar vanaf zijn bovenlip was zijn gezicht onbedekt. Hij had een shagje in zijn mond en droeg een donkerkleurig gewatteerd jack. De politie vraag getuigen zich te melden op 0900-8844. (AvdH)

Autowieldieven aangehouden dankzij alerte getuige

BREDA:De politie heeft vannacht na een zoekactie in de wijk Brabantpark omstreeks 01.00 uur dankzij een alerte getuige twee mannen aangehouden die op de Smaragdstraat bezig waren geweest met het stelen van de wielen van een auto. Het gaat om twee Bredanaars van 19 en 21 jaar. Het onderzoek naar de derde dader wordt voortgezet.

De melder gaf telefonisch door dat hij wakker geworden was van het geluid van vallend metaal op straat. Hij keek naar buiten en zag drie mannen bij een auto staan. Hij zag dat een van hen bezig was de wieldoppen eraf te halen, terwijl een van de andere daders de
wielmoeren losdraaide. Hij zag dat twee mannen met een wiel wegliepen in de richting van het Brabantpark. Met verschillende auto's werd in de wijk naar de daders uitgekeken. Een surveillance eenheid zag vanaf het Brabantplein drie mannen de St. Ignatiusstraat oversteken. De agenten stapten uit hun auto en gingen de daders achterna. Uiteindelijk konden twee verdachten op de Antiloopstraat worden aangehouden.. De daders hadden op de St. Ignatiusstraat een krik en een lifehammer laten vallen. Op het Brabantplein nabij de Smaragdstraat vonden de dienders de twee gestolen wielen. Deze wielen zijn aan de benadeelde terug gegeven.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 29-11-2010 10:52 | © Regio Midden en West Brabant |