Gemeente Tiel


Subsidieregeling voor vloer-, dak- of gevelisolatie

Huiseigenaren uit de gemeente Tiel, die hun vloer, dak of gevel laten isoleren, kunnen vanaf 1 december 2010 subsidie krijgen. De subsidie bedraagt eenderde van de kosten tot een maximum van EUR 500,-. De subsidie is bedoeld voor koopwoningen van vóór 1980 met een WOZ-waarde van maximaal EUR 350.000,-. Voor de regeling geldt 'op=op' en 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'.

Door woningisolatie gaat de energierekening behoorlijk omlaag. Zo kan met spouwmuurisolatie van een hoekwoning jaarlijks gemiddeld veertig procent op de stookkosten bespaard worden. Het verlagen van het energieverbruik is niet alleen goed voor de portemonnee, ook daalt hierdoor het verbruik van fossiele brandstoffen en dat is goed voor het milieu.

De eigenaar-bewoner mag het werk zelf doen of het werk laten uitvoeren. Pas als de gemeente de aanvraag heeft goedgekeurd, mag de huiseigenaar het werk (laten) uitvoeren. Na het opsturen van de factuur of indienen van de bonnetjes (bij doe het zelvers) wordt de subsidie uitbetaald. De gemeente Tiel heeft van de provincie Gelderland EUR 100.000,- gekregen voor deze regeling. Als er veel animo is, volgt er mogelijk een tweede ronde.

Kijk voor de materiaaleisen en het aanvraagformulier vanaf 1 december op deze site of vraag het aan bij het omgevingsloket. Het omgevingsloket is bereikbaar via telefoonnummer (0344) 63 71 67.