Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Cultuurcoach gaat van start

ondertekening cultuurcoach utrechtse heuvelrug in Revius

Op het Revius-lyceum in Doorn is vrijdagmiddag de overeenkomst getekend die het mogelijk maakt dat er in de gemeente vanaf 1 januari een Cultuurcoach van start gaat.

De gemeenteraad heeft geld vrijgemaakt voor het aanstellen van een Cultuurcoach (tot en met 31 juli 2013) in het middelbaar onderwijs. Deze Cultuurcoach valt binnen de regeling combinatiefuncties. Hierbij wordt een combinatie gemaakt tussen Onderwijs en Sport en Onderwijs en Cultuur.

Scholengemeenschap Maarsbergen, Schoonoord Doorn en Revius Lyceum Doorn hebben, samen met de Regiobibliotheek Z-O-U-T, een projectplan gemaakt. In dit plan geven zij aan op welke manier de Cultuurcoach zorgt voor versterking van de brede school en van het culturele veld in de gemeente.

Een voorbeeld hiervan is het aanstellen van een theaterdocent op de scholen SGM en Schoonoord.
Het Revius Lyceum werkt met de Cultuurcoach aan het verbeteren van de kwaliteit van het schoolkoor en de toneelgroep. De Regiobibliotheek Z-O-U-T legt de verbinding tussen de scholen, de leerlingen en het culturele veld.

Foto v.l.n.r. :
Jan van Baal (voorzitter bestuur stichting Scholengemeenschap Maarsbergen),
Annemarie Juli (directeur Stichting Openbare Scholengemeenschap Schoonoord),
Roy Pamboer (wethouder Cultuur),
Mariet Wolterbeek (directeur Stichting Regiobibliotheek Z-O-U-T), Stan Poels (voorzitter Stichting CVOG, waaronder Revius Lyceum Doorn).