Politie Drenthe

Maandag 29 november 2010

Provincie Drenthe, 29-11-2010

Politie onderzoekt auto-inbraken

ASSEN Zaterdagnacht zijn in de Lindelaan vier autos opengebroken, en een in de Berkenstraat. Van alle autos zijn portierramen ingeslagen waarna het portier kon worden opengemaakt. Uit de autos zijn diverse spullen weggenomen, over het algemeen goederen van weinig waarde. De politie onderzoekt deze inbraken.

Aangehouden wegens drugsbezit

COEVORDEN Zondagmiddag heeft de politie bij het NS-station twee mannen aangehouden die in het bezit waren van drugs en een gestolen biljartbal. De twee veroorzaakten problemen, waarop de politie werd gewaarschuwd. Bij de controle van de twee bleek dat ze een zakje weed bij zich hadden en een biljartbal. Deze bleek even tevoren gestolen te zijn in een café aan de Bentheimerstraat. De twee, 18 en 25 jaar oud en woonachtig in Coevorden, zijn aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

BUNNE Zondagmiddag raakte een 44-jarige automobilist uit Roden zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de N386 was betrapt met een snelheid van 132 km/u, meer dan 50 te snel.

Politie zoekt getuigen mishandeling

HOOGEVEEN Zaterdagnacht tussen 1.15 en 1.45 uur is op de Koppeling een 17-jarige jongen uit Hoogeveen mishandeld door vier jongens. Zowel slachtoffer als daders fietsten vanuit de richting Centrum. Een van de vier trapte in het voorbijrijden tegen zijn fiets waardoor hij kwam te vallen. Daarna werd hij getrapt en geslagen en leip daarbij verwondingen op aan zijn hoofd. Daarna gingen de daders er vandoor. Het groepje van vier bestond uit drie blanke jongens en een donkere jongen, alle rond de 18 jaar. Twee van hen waren vrij lang, een was ongeveer 1.90 m en een was langer dan twee meter. De politie zoekt getuigen die informatie hebben over deze ergerlijke mishandeling. Zo is bekend dat er twee auto's zijn langsgereden waarvan de inzittenden ietsgezien moeten hebben van de mishandeling. Maar ook andere mensen die informatie hebben worden gevraagd om contact op te nemen met de politie, telefoon 0900 8844.

Papiercontainer in brand

EMMEN Zondagavond is op de Oude Roswinkelerweg papier in een container in brand gestoken. Dat gebeurde bij het sportcomplex, waar oud papier wordt ingezameld. De brandweer bluste de brand.

Man aangehouden na vernieling winkelruit

MEPPEL Zondagnacht heeft de politie een 23-jarige man uit Nijeveen aangehouden nadat hij aan het Oosteinde een winkelruit had vernield. Na de melding gaven getuigen het signalement door, waarna agenten de man een eindje verderop aantroffen. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en hij is ingesloten voor een nader onderzoek.

Poging inbraak bij tankstations

Peize / Midwolde Onbekenden hebben zondagnacht geprobeerd in te breken bij een tankstation aan de Oude Postweg in Midwolde. De verdachten deden hun best om op verschillende manieren binnen te komen, maar hadden geen succes bij hun poging. Op het moment dat de politie onderzoek deed, kreeg de politie een melding dat er ook een poging inbraak was geweest bij een tankstation aan de Groningerweg in Peizermade. De politie onderzoekt beide incidenten.

Aangekondigde controles

Deze week wordt op woensdag een algemene verkeerscontrole gehouden in Zuid/Oost Drenthe (09-00 - 17-00 uur). Op vrijdag wordt in de gemeente Aa en Hunze op de N34 een radarsnelheidscontrole gehouden (09-00 17-00 uur).