Politie Groningen

Maandag 29 november 2010

Provincie Groningen, 29-11-2010

Tiener aangehouden voor winkeldiefstal

GRONINGEN Een 14-jarige knaap uit Groningen liep zondagmiddag in een winkel aan de Westerhaven tegen de lamp. Hij haalde een hoesje voor de mobiele telefoon uit de verpakking en stopte deze in eerste instantie in de binnenzak van zijn jas. Omdat hij dit geen goede bergplaats vond stopte hij het hoesje later in zijn sok. Toen hij de kassa passeerde zonder af te rekenen, werd hij aangehouden door een oplettende medewerker.

Openbare dronkenschap
GRONINGEN Zondagavond hield de politie op de Bedumerweg een 28-jarige inwoner van Franeker aan. De man was zwaar onder invloed en zwalkte over straat waarbij hij meerdere keren bijna werd aangereden. Hij ging op de bon en werd ter ontnuchtering ingesloten.

Woninginbraken
WINSCHOTEN Zondag vond er een inbraak plaats in een woning aan de Hofstraat. Door een thermopaneruit van een slaapkamer te demonteren kon de dader binnen komen. De buit bestond uit een LCD-televisie en een laptop.
GRONINGEN - Ook een woning aan de Boerhaavelaan werd zondag door het inbrekersgilde bezocht. Een toegangsdeur werd geforceerd waarna men binnen kon komen. De buit bestond onder andere uit sieraden, laptop, mobiele telefoon en een videocamera.

Zondag werd er ingebroken in een woning aan de Handellaan. Het slot van de achterdeur werd vernield waarna de inbrekers een laptop en een spaarpot meenamen.
In de Dierenriemstraat kregen bewoners eveneens ongewenst bezoek. Via een bovenlicht van een keukenraam klom de inbreker naar binnen. Wijn, kleding en laptops werden weggenomen.

Bestuurster zwaar gewond bij eenzijdige aanrijding

ONNEN Een 40-jarige automobiliste uit Groningen is zondagavond zwaar gewond geraakt tijdens een eenzijdig verkeersongeval. De vrouw reed in haar auto over het Zuidveld komende uit de richting van Onnen in de richting van Zuidlaren. In een bocht verloor ze de macht over het stuur en raakte met haar auto drie bomen in de rechterberm. Ze kwam vervolgens tegen een boom in de linkerberm tot stilstand. Een 58-jarige buurtbewoner verleende in afwachting van het ambulancepersoneel eerste hulp. De vrouw werd door de brandweer uit haar zwaar beschadigde auto bevrijd waarna ambulancepersoneel en het mobiel medisch team eerste hulp verleenden. Het slachtoffer is in kritische toestand naar het UMCG.

Man aangehouden voor vernieling

GARSTHUIZEN De politie heeft zondagavond een 35-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een ruit van een bedrijf aan de Smydinghweg te hebben ingegooid en een hekwerk van het bedrijf te hebben vernield door er met zijn auto tegen aan te rijden. De Delfzijlster bekende de vernielingen en is ingesloten.

Studente gewond na val van balustrade

GRONINGEN Een 21-jarige studente uit Groningen raakte zondagavond gewond na een val van de tweede etage van een verenigingsgebouw aan de Grote Markt. Het slachtoffer zat samen met haar vriend op de balustrade van de tweede etage en samen verloren ze het evenwicht. Ze belandden vijf meter lager op een stenen trap. De studente werd door de brandweer via een hoogwerker naar beneden gebracht. Haar vriend kwam met de schrik vrij.