Hoefnet

Nieuws

Stockholm: Timmerman blijft positief

28-11-2010

Vierspanrijder Theo Timmerman (Putten) blijft positief ondanks zijn laatste plaats in de FEI Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Stockholm. De wedstrijd werd gewonnen door thuisrijder Tomas Eriksson, die de Australische topfavoriet Boyd Exell versloeg. De Hongaar Jozsef Dobrovitz werd derde.

Theo Timmerman was als enige Nederlandse menner afgereisd naar de Zweedse hoofdstad, waar de sneeuw rijkelijk was gevallen. Na het tegenvallende resultaat in de warming up wedstrijd op zaterdag maakte Timmerman een aanpassing in zijn span: "Gisteren had mijn rechterachterpaard moeite met de wendingen. Ik heb vandaag een ander bit gebruikt en het ging al veel beter. Nu moet ik het paard zelf meer vertrouwen geven. Ik ben dik tevreden over het andere achterpaard en mijn voorspan, er zit absoluut progressie in dit span ten opzichte van Stuttgart vorige week. Dit span heeft tijd nodig om op elkaar afgestemd te raken en ik ga me beraden over hoe ik hiermee om moet gaan," aldus Timmerman.
De komende weken tot aan Mechelen op 28 en 29 december waar Timmerman met een wild card start, gaat het gouden teamlid van Kentucky thuis flink trainen: "We hebben mobiele indoor marathonhindernissen aangeschaft waarmee we thuis aan de slag gaan. Ik rijd volgende week ook nog een indoor wedstrijd in Hengelo (Ov.) om in het ritme te blijven."

In de winning round trok wild card rijder Tomas Eriksson evenals in 2009 aan het langste eind. De tweevoudig Wereldkampioen versloeg de huidige Wereldbeker én Wereldkampioen Boyd Exell met meer dan drie seconden. Na zijn overwinningen met een wild card in Hannover en Stuttgart was Stockholm de eerste wedstrijd waar Exell Wereldbekerpunten kon verdienen. Doordat Eriksson met een wild card startte in de Ericsson Globen Arena, gingen de volle 10 punten alsnog naar Exell.
Koos de Ronde (Zwartewaal) staat na drie wedstrijden op de tweede plaats in het tussenklassement, dat wordt geleid door Dobrovitz. IJsbrand Chardon (Den Hoorn) staat derde.

Uitslag CAI-W Stockholm (SWE) 28 november 2010:
1. Tomas Eriksson (SWE) 204,41 (0)

2. Boyd Exell (AUS) 207,99 (0)

3. Jozsef Dobrovitz (HUN) 226,68 (15)

4. Werner Ulrich (SUI) 110,47 (5)

5. Fredrik Persson (SWE) 121,60 (15)

6. Theo Timmerman (Putten) 123,50 (10)

Stand na 3 van de 7 wedstrijden:

1 Jozsef DOBROVITZ HUN 22

2 Koos DE RONDE NED 15

3 IJsbrand CHARDON NED 14

4 Boyd EXELL AUS 10

5 Zoltan LAZAR HUN 6

6 Werner ULRICH SUI 5

7 Theo TIMMERMAN NED 4

8 Fredrik PERSSON SWE 3

9 Tomas ERIKSSON SWE 2