Politie Twente

Man aangehouden voor drugsbezit Almelo
Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd zondag 28 november aangehouden omdat hij in het bezit was van drugs.

Zondagmiddag 28 november omstreeks 15.30 uur kreeg de politie melding dat er drugs gedeald werd in de omgeving van de Laan van Iserloon in Almelo. Getuigen gaven een duidelijk signalement van de man. Op de Van Rechteren Limpurgsingel kon de vluchtende man in zijn auto worden klemgereden door de politie. De man probeerde lopend verder te vluchten, maar de politie bleek sneller te zijn. Tijdens de aanhouding werd een grote hoeveelheid drugs en een groot geldbedrag aangetroffen bij de man. De 27-jarige werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010106993)

Dronken bromfietser raakt rijbewijs kwijt

Oldenzaal

Een 19-jarige bromfietser uit Enschede raakte maandag 29 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een bromfiets bestuurde.

Maandag 29 november omstreeks 03.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Tulpstraat in Oldenzaal, een bromfietser. De bijrijder droeg geen helm. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder van de bromfiets, een 19-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,20 promille uit. Het rijbewijs is ingevorderd. Zijn bijrijder heeft een bekeuring gekregen voor het niet dragen van een helm. (2010107069)

Het verkeersteam van de Politie Twente heeft samen met het Grensoverschrijdend Politieteam een verkeerscontrole gehouden op de A1

De Lutte

Het verkeersteam van de Politie Twente heeft samen met het Grensoverschrijdend Politieteam op zondag 28 november een verkeerscontrole gehouden op de A1, ter hoogte van De Lutte. Van de 3081 passanten overtreden ruim 470 bestuurders de maximum snelheid. Een automobilist kon zijn rijbewijs inleveren omdat hij 204 km/h reed waar 120 km/h is toegestaan. Een Poolse chauffeur kon de bekeuring niet ter plaatse betalen. Zijn voertuig is gegijzeld totdat de bekeuring betaald is. (2010107027)

Automobilist gewond bij eenzijdige aanrijding Almelo
Een 20-jarige automobilist uit Almelo raakte zondag 28 november gewond bij een eenzijdige aanrijding.

Zondagavond 28 november omstreeks 19.15 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Sluitersveldsingel in Almelo. Een 20-jarige automobilist reed over de Sluitersveldssingel en verloor om onduidelijke reden de controle over zijn voertuig. De automobilist reed tegen de geleider en kwam andersom tot stilstand. De automobilist klaagde over nek- en rugpijn. Hierop werd door de brandweer het dak verwijderd. Hij werd voor verder onderzoek door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010107049)

Drie verdachten voor inbraak aangehouden Hengelo
Een 26- en 37-jarige man uit Enschede en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden maandag 29 november aangehouden, omdat zij verdacht worden van een inbraak.

In de nacht van zondag op maandag 29 november omstreeks 03.15 uur kreeg de politie melding van een inbraak bij een kapsalon aan de Twekkelerweg in Hengelo. Een oplettende getuige zag drie mannen na de inbraak met hoge snelheid wegrijden in de richting van de Breemarsweg in Hengelo. Snel ter plaatse gekomen agenten zagen de auto rijden en gaven een stopteken. De drie inzittenden, een 26- en 37-jarige man uit Enschede en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden aangehouden en zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De 26-jarige is beroepsmilitair en zal worden overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. De andere twee mannen zijn bekenden van de politie met betrekking tot diefstallen en inbraken. (2010107068)

Geschorste brigadier krijgt ontslag Twente
De korpsbeheerder heeft een 41-jarige brigadier onvoorwaardelijk ontslagen. Hem wordt ernstig plichtverzuim verweten naar aanleiding van een incident van huiselijk geweld eind april 2010. Bureau Interne veiligheid heeft hier onderzoek naar verricht. De brigadier zat sinds het incident geschorst thuis.