Gemeente Zutphen

nieuwe website voor Regionaal Archief Zutphen

logo Regionaal Archief Zutphen

Regionaal Archief Zutphen heeft nieuwe website: www.regionaalarchiefzutphen.nl. De zoekmodule is veranderd en daardoor sterk verbeterd. Het is mogelijk om op alle pagina's door alle databases en alle informatie op de website tegelijk te zoeken. Daarnaast kan er zowel op tekst als via filters gezocht worden.

Voor mensen die genealogisch onderzoek (voorouderonderzoek) doen, is er een speciale startpagina: www.regionaalarchiefzutphen.nl/genealogie. Hier is zowel de mogelijkheid om op naam te zoeken als het relevante nieuws te vinden. Ook andere bronnen zijn via de pagina `voorouders' met één klik te bereiken.

Waarom een nieuwe website?

De vorige website is vijf jaar geleden gemaakt. Wat begon als een digitale folder, groeide de laatste jaren uit tot een website met diverse databases en tienduizenden scans van foto's, kaarten en archiefstukken. Inmiddels zijn er betere programma's beschikbaar voor het toegankelijk maken van bronnen. Om de komende jaren meer digitaal aan te kunnen bieden op een veilige en toegankelijke manier is een site met een nieuwe (logische) structuur nodig. Met het nieuwe zoeksysteem wordt het zoeken naar informatie en afbeeldingen makkelijker.

Vormgeving

Ook de vormgeving van de site is veranderd. Het past bij de huissstijl van het RAZ. De vorige site was gebouwd voor de beeldschermen van vijf jaar geleden. Inmiddels hebben de meeste mensen een groter en breder scherm. Nu past er meer informatie op een duidelijke manier op één pagina.