Stadsdeel Amsterdam-Noord

Deelraad akkoord met extra geld vernieuwing Noorderbegraafplaats

De deelraad heeft donderdag 25 november ingestemd met extra geld voor de vernieuwing van de Noorderbegraafplaats in Amsterdam-Noord. Portefeuillehouder Willem Paquay: "Hiermee kan de vernieuwing van de begraafplaats en de realisatie van een crematorium normaal doorgaan. Daar ben ik erg blij mee. Want veel mensen die in Noord wonen willen hier ook gecremeerd worden. En bovendien is de begraafplaats gewoon toe aan een grondige renovatie."

De nieuwbouw omvat een nieuwe aula, condoleance- en ontvangstruimte, een kantoor, een crematorium en een opbaarcentrum. De voorbereidende werkzaamheden zijn begin november gestart: het slopen van de bestaande bebouwing uitgezonderd de aula en het kappen van 69 bomen. De nieuwbouw start in maart 2011. De bouw neemt iets meer dan één jaar in beslag en is in de tweede helft van 2012 gereed. Aansluitend worden 89 bomen geplant van diverse soorten.

De Noorderbegraafplaats blijft gedurende de gehele bouwperiode normaal in gebruik. Met de aannemer worden afspraken gemaakt om overlast tijdens de diensten te voorkomen.
Ook voor bezoekers blijft de begraafplaats toegankelijk. Er is een tijdelijke ingang aangelegd 200 meter verder op de Buikslotermeerdijk.