Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 29-11-2010

Dronken automobilist botst op voorganger

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 19.30 uur op de
Stappegoorweg een 54-jarige Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval. De man veroorzaakte als bestuurder van een auto een kop / staart aanrijding op de Stappegoorweg. Na het ongeval reed hij weg. De politie trof de auto met bestuurder aan in de Noordbesterdstraat. Tijdens het aanspreken roken de agenten dat de Tilburger onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij ruim vier maal de toegestane hoeveelheid overschreed. Hij had 910 ug/l aan alcohol in zijn bloed.

Politie pakt drietal op voor winkeldiefstal

TILBURG - Agenten hebben gisteren bij een elektronicazaak op het Pieter Vreedeplein twee minderjarigen van 15 en 17 jaar uit Tilburg en een 26-jarige Pool aangehouden voor winkeldiefstal. De Pool wilde er van tussen met een GSM en de minderjarigen hadden in de winkel een goed uit de verpakking gehaald wat door de beveiligingsmedewerker gezien werd op de camera. Het drietal is overgebracht naar het bureau waar proces verbaal opgemaakt wordt.

Tilburger vernielt meubilair en huisraad

TILBURG - De politie heeft gistermiddag een 21-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een kast en huisraad te hebben vernield in een gemeenschappelijke ruimte. De Tilburger huurt een kamer in een woning aan de Hasseltstraat. Rond 14.15 uur hoorde de eigenaar van het pand lawaai op de bovenverdieping. Daar trof hij de
vernielingen aan. De 21-jarige was de enige in het pand. De politie werd geïnformeerd die hem meenam naar het bureau. Daar bleek dat hij nog een vonnis van 14 dagen hechtenis had openstaan. De man is ingesloten.

Autosleutels doelwit van inbraak

TILBURG - De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een inbraak in een woning aan de Schout Backstraat die tussen gisteravond 22.30 uur en vanmorgen 08.00 uur gepleegd is. De bewoner ontdekte vanmorgen de inbraak. De voordeur stond open. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in. Zij troffen geen braaksporen aan.
Vermoedelijk zijn de daders 'hengelend' binnen gekomen. De autosleutels werden buit gemaakt. De auto die voor de deur geparkeerd stond, een zwart gekleurde Mercedes met het kenteken 12-SP-DJ is weg genomen. De politie heeft het voertuig internationaal laten signaleren.

Hengelen: met een stuk ijzer hengelen aan de deurklink of deurgrendel. Dit kan binnen minder dan 12 seconden. Draai altijd je deur op slot om dit te voorkomen. Plaats een latje, brievenzak en laat geen touwtjes lopen.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 29-11-2010 11:52 | © Regio Midden en West Brabant |