Politie Zeeland


---

2119-2010 Gewapende woningoverval
Politie Zeeland toont morgen in het tv-programma 'Opsporing Verzocht' beelden van een woningoverval in Vlissingen. De uitzending wordt uitgezonden op Nederland 1 van 21:10 uur tot 21.50 uur.

Op maandag 25 oktober rond 20.00 uur worden een man en zijn 9-jarige zoon in hun huis aan de Rietkraag in Vlissingen overvallen door twee mannen, één negroïde man en een licht getinte man. De vrouw des huizes is aan het werk. De man wordt met een koevoet geslagen en de zoon met een mes bedreigd. Ze willen geld en de man geeft dan ook het geld dat hij op zak heeft. Omdat de jongen van zijn ouders heeft gehoord dat wanneer ze overvallen zouden worden, hij er meteen vandoor moet gaan, vlucht hij naar de tuin. Daar wordt hij weer opgehaald door een dader met een mes. Dezelfde dader pakt dure tassen van de vrouw des huizes en neemt ook sieraden mee. Ondertussen krijgt de man nog klappen. Uiteindelijk vluchten de overvallers met de buit het huis uit.

Sinds december 2009 zijn er nog drie overvallen gepleegd door daders waaronder steeds een donkere negroïde man. Bij alle overvallen wordt veel geweld gebruikt.

Getuigen kunnen bellen naar de Opsporingstiplijn 0800-6070. Ook kan men bellen naar Misdaad Anoniem: 0800-7000.

De uitzending van Opsporing Verzocht wordt op woensdag 1 december om 11.10 uur op Nederland 2 herhaald.


---- --