Gemeente Doetinchem

Ga mee met DOS naar Nicaragua

bericht, 29 november 2010

Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking (DOS) nodigen u graag uit om samen met andere Doetinchemmers op reis te gaan naar Nicaragua van 13 - 22 februari 2011. Deze indrukwekkende en leuke reis brengt u naar de zusterstad van Doetinchem: La Libertad, waar u kennismaakt met de Libertijnen en de projecten die wij samen met hen uitvoeren. Een ochtendje in de schoolbanken met de jeugd van La Libertad, een kijkje nemen bij een huiseigenaar of in gesprek met de arme ouderen die een maaltijd krijgen aangeboden. In La Libertad slapen wij bij onze vrienden thuis. Ook bezoeken wij de steden: Managua, Leon en Masaya die ook een stedenband hebben met een stad in Nederland en projecten uitvoeren die gekoppeld zijn aan de millenniumdoelen. U komt zo op plekken waar een 'gewone' toerist niet zal komen.

Reisinformatie
DOS organiseert deze reis in samenwerking met Becker & Egbers. Samen met hen hebben wij voor u een reis op maat gemaakt. Voor het volledige dag tot dag programma kunt u kijken op www.dos-doetinchem.nl onder activiteiten Doetinchem 2011. Om u persoonlijk te informeren over deze bijzondere reis organiseren wij bij voldoende belangstelling een bijeenkomst op maandag 6 december om 16:00. Aanmelden voor de reis of voor deze informatiebijeenkomst kan via info@beckerenegbers.nl.

Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking
Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking, opgericht vanuit de gemeenteraad, realiseren al 20 jaar projecten in La libertad, Nicaragua. De gemeente Doetinchem is sinds 2008 millenniumgemeente en sindsdien staan binnen alle projecten de millenniumdoelen centraal. Doetinchem en La Libertad werken zo samen aan goed onderwijs, lokale economische ontwikkeling en betere drinkwater- en sanitaire voorzieningen. Het gaat om concrete projecten en er is een directe financiering vanuit Doetinchem naar La Libertad. Meer informatie over deze reis en andere projecten van DOS is te vinden op www.dos-doetinchem.nl.