Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.00 uur

Utrecht, 29-11-2010

Verdachte babbeltrucs aangehouden

UTRECHT-AMERSFOORT Op 27 november werd een 32-jarige Amersfoorter in Utrecht aangehouden omdat hij gezocht werd voor oplichting en diefstal uit woningen in Amersfoort. De verdachte werd op het Stationsplein herkend door een politiemedewerker uit Amersfoort die hier in zijn vrije tijd aanwezig was. Deze agent schakelde direct de politie in Utrecht in, die de man vervolgens aanhield.

De recherche in Amersfoort verdenkt de man van meerdere babbeltrucs in Amersfoort in de periode maart 2010 t/m begin oktober 2010. De man zou met behulp van allerlei smoezen zich woningen hebben ingepraat om goederen mee te nemen of om bewoners geld of goederen bij de deur afhandig te maken.

De verdachte heeft bekennende verklaringen afgelegd over enkele zaken met babbeltrucs. Hij zit in voorarrest voor nader onderzoek.

Getuigenoproep; mishandeling

AMERSFOORT Zondagmiddag werd een man mishandeld op de Liendertseweg.

Rond 15.40 uur werd de politie na een melding van een getuige naar de Liendertseweg gestuurd. Daar troffen zij een 39-jarige man uit Amersfoort gewond aan op de grond. Hij had letsel over zijn gehele lichaam, en was volgens getuigen ernstig mishandeld.

Van zijn belager is een summier signalement bekend; man, marokkaanse afkomst, 33/34 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, tenger postuur. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas, donkere spijkerbroek en sportschoenen met een blauw Nike teken.

De politie is op zoek naar personen die meer weten over deze man, met informatie kunt u contact opnemen met de politie district Eemland zuid via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.

Gewelddadige winkeldief, getuigen gezocht

AMERSFOORT Een betrapte winkeldief bedreigde op donderdagavond 25 november een winkelmedewerker. De politie komt graag in contact met getuigen.

Op donderdagavond rond 19.25 uur zagen twee medewerkers van een winkel aan de Langestraat dat een jongen de winkel binnenkwam. Zij hadden hem eerder die dag ook al in de winkel gezien, waarbij hij een jas had gepast. De jongen liep nu naar dezelfde stelling, pakte diezelfde jas weer en trok hem aan. Plotseling rende hij de winkel uit en één van de medewerkers ging achter hem aan. De achtervolging leidde via de Nieuwstraat, Muurhuizen naar de Herenstraat. Daar passeerden zei een vrouw. Vervolgens stopte de verdachte ter hoogte van het plantsoen aan de Herenstraat, hij bedreigde de medewerker met een mes, waarop die besloot de achtervolging te staken. De verdachte verdween in de richting van de Stadsring.

In de winkel bleek dat de verdachte zijn oude jas daar had achtergelaten. Daarin zat onder andere zijn identiteitskaart. De politie was inmiddels gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. De verdachte, een 16-jarige jongen uit Amersfoort, werd later die avond in Amersfoort aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer deed aangifte van winkeldiefstal met geweld.

Aan de vrouwelijke getuige (begin 30, bruin haar in paardenstaart, ±
1.73 meter en zij droeg een bruine wollen jas) en aan andere mensen die getuige zijn geweest van de bedreiging met het mes, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.