Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 29-11-2010

Zolderbrand in Halsteren, bewoner (24) ademt rook in

HALSTEREN: Vanmorgen is rond 09.30 uur brand ontstaan op de zolder van een woning aan de Beethovenstraat. De brand ontstond terwijl een van de zonen van het gezin, op zolder lag te slapen. Hij werd wakker en ontdekte dat zijn kamer vol rook stond. Een jongere broer, die op het gestommel afkwam, hielp hem vervolgens om via de vlizotrap naar beneden te komen. De brandweer heeft de brand geblust, de zolder is uitgebrand. Het 24-jarige slachtoffer is, omdat hij rook had ingeademd, met een ambulance naar het ziekenhuis de Lievensberg gebracht. Daar moet hij vermoedelijk nog een nacht blijven. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting in een laptop.

Kastelein na herhaalde geluidsoverlast aangehouden

KRUISLAND: De politie heeft vannacht omstreeks 00.45 uur een 40-jarige uitbater van een café aangehouden ter zake het veroorzaken van nachtrumoer (geluidsoverlast). Ook werd een deel van de
geluidsapparatuur in beslag genomen De agenten hadden de kastelein daarvoor al twee keer gewaarschuwd.

De agenten gingen rond 23.45 uur ter plaatse nadat vanuit de buurt geklaagd werd over geluidsoverlast. De dienders hoorden ter plaatse luide muziek. Ze klopten op de toegangsdeur van het café, waarna de kastelein, die zichtbaar onder invloed was, open deed. Er waren geen klanten binnen. De uitbater vertelde de agenten, dat als er mensen last van zijn muziek hadden, ze dat ook rechtstreeks bij hem kunnen aangeven, in plaats van direct de politie te bellen. Nadat de agenten het café verlieten, hoorden ze dat de muziek direct weer keihard weggezet, zo hard dat de dienders hun oren moesten bedekken om geen gehoorschade op te lopen. Ze hebben daarop de caféhouder proces-verbaal aangezegd. Alle stekkers van de muziekapparatuur werden uit de wandcontactdozen getrokken. De kastelein werd aangezegd dat als hij weer geluidsoverlast zou veroorzaken, de apparatuur in beslag zou worden genomen.

Rond 00.45 uur werd weer geluidsoverlast gemeld. De agenten hoorden weer harde muziek uit het café komen. Ze hebben daarop de kastelein aangehouden en drie mengpanelen in beslag genomen. Hij is aan het bureau verhoord, er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole Rondweg-Oost (N259) te Steenbergen

STEENBERGEN: Afgelopen weekend is er door het verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant een snelheidscontrole gehouden op de Rondweg-Oost te Steenbergen. Zaterdag moest een 21-jarige
automobilist vanwege een forse snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren. Zondag werden 271 bestuurders op de bon geslingerd. De hoogst gemeten snelheid op deze 80 km weg was 154 km / uur.

Zaterdag werd er gecontroleerd met behulp van een lasergun. Van een 21 jarige (beginnende)bestuurder werd het rijbewijs ter plaatse
ingevorderd. Hij reed over genoemde weg met een gecorrigeerde snelheid van 140 km/u. Een overschrijding van 60 km/u. Het rijbewijs is verzonden naar het Parket te Breda, alwaar de Officier van Justitie zal bepalen wanneer de bestuurder zijn rijbewijs weer terug krijgt.

Zondag werd er gecontroleerd met twee radarvoertuigen. In totaal werden er van 2385 voertuigen de snelheid gemeten. 271 voertuigen reden te hard. 1 Bestuurder reed zelfs met een snelheid van 154 km/u

Controle auto na inbraakmelding

OUD GASTEL: Vannacht is omstreeks 02.00 uur ingebroken in een party- en sportcentrum aan de Veerkensweg. Er is wat wisselgeld gestolen. Na een tip werd een auto met twee mogelijke verdachten gecontroleerd. Deze controle leverde echter geen aanwijzingen op dat deze mannen bij de inbraak betrokken waren.

Ter plaatse hadden inbrekers een ruitje verwijderd aan de kant van de sportkantine. Vervolgens zijn de dieven naar binnen geklommen. Er is alleen wat wisselgeld gestolen. Een getuige had kort na de inbraak een auto weg zien rijden. Het kenteken en merk van de auto werd via de Meldkamer aan de surveillance eenheden doorgegeven. Op de
Provincialeweg Zuid kwamen agenten nabij de afslag naar de A17 deze auto tegen. De bestuurder en de bijrijder werden gecontroleerd. Er werden geen inbrekerswerktuigen aangetroffen. Ook hadden ze geen klein geld bij zich. De politie heeft de gegevens van beide mannen opgenomen. Er wordt een nader onderzoek naar de inbraak ingesteld.

Gestolen auto in brand

MOERDIJK / LAGE ZWALUWE: Vannacht is omstreeks 01.50 uur een eerder in Lage Zwaluwe gestolen auto brandend aangetroffen op de Ketelpolder West. De eigenaar van de auto, woont aan de Ds. Jamestraat in Lage Zwaluwe. Hij vertelde dat zijn auto, een Kia, tussen 00.05 en 01.30 uur gestolen moest zijn. Na een telefoontje van de politie had hij ontdekt dat zijn auto gestolen was. Hij vermoedt achteraf dat de dieven rond
01.00 uur toegeslagen hadden, omdat hij toen een honden hoorde blaffen. De brandweer heeft de autobrand geblust. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde eigenaar opgenomen.

BERGEN OP ZOOM: vannacht is omstreeks 0430 uur ter hoogte van een pizzazaak op de Antwerpsestraat nog een auto uitgebrand. Er was sprake van veel rookontwikkeling. De brandweer heeft de brand geblust. Er zijn geen aanwijzingen voor brandstichting.

Alcoholcontrole in Roosendaal en Bergen op Zoom

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur op de Gastelseweg te Roosendaal een alcoholcontrole gehouden. Er werd één automobilist betrapt die te diep in het glaasje had gekeken (290 ugl). Zondagavond werd gecontroleerd opde Antwerpsestraatweg te Bergen op Zoom. Ook hier werd één bestuurder betrapt die te veel alcohol had gedronken (450 ugl). Er zijn in totaal 367 blaastesten afgenomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 29-11-2010 12:58 | © Regio Midden en West Brabant |