Politie Hollands Midden

Hazerswoude, Alphen - Verdachten van bedreiging met vuurwapen aangehouden

Hazerswoude, Alphen , 29-11-2010 o De politie heeft zondag 28 november drie Alphenaren van 17 jaar en 18 jaar en een 17-jarige Zwammerdammer aangehouden na een bedreiging met een vuurwapen. Rond 04.50 uur kreeg de politie de melding over een conflict op een feestje in een woning in Hazerswoude-Rijndijk.

Uit verklaringen bleek dat van één van de bewoners geld was gestolen. Na een opmerking over de diefstal voelden twee jongens zich aangesproken waarna ze het feest verlieten. De groep feestgangers verliet hierna ook de woning. De twee jongens kwamen even later terug met twee anderen in een auto en trof de groep ter hoogte van de rotonde op de Rijndijk. Twee van de vier jongens zijn uit de auto gestapt en hebben gedreigd met een vuurwapen, waarna ze weer met de auto vertrokken richting Alphen aan den Rijn.

Agenten zagen de auto rijden op de Lage Zijde in de richting van de s Molenaarsbrug in Alphen en hebben de achtervolging ingezet. Een politiehondengeleider die op dat moment de politiehond uitliet in de buurt heeft zijn auto met optische- en geluidssignalen nabij de brug neergezet. Kort daarna reed de auto met de vier inzittenden naar de brug en kwam tot stilstand. Drie agenten hebben hierna een uitpraatprocedure gestart waarna de vier inzittenden op de Gnephoek werden aangehouden. Het vuurwapen werd op de Hogewaard op het wegdek aangetroffen door agenten.

De vier worden verdacht van bedreiging, openlijke geweldpleging en het voorhanden hebben van een vuurwapen. De verdachten zitten nog vast. De politie doet verder onderzoek.