Dienstenbond CNV

Nieuws

29 november 2010

TMG gedagvaard in zaak `Akkoord aanpak Bovenmatigheid'

Ondanks ernstige bezwaren van de vakorganisaties is de Raad van Bestuur van de Telegraaf Media Groep niet bereid om het Akkoord aanpak Bovenmatigheid van tafel te halen. Daarom heeft CNV Media, samen met haar collega vakbond FNV Kiem, besloten de zaak aan de rechter voor te leggen. Op vrijdag 26 november is de dagvaarding bij TMG bezorgd.

Het woord is nu dus aan de rechter. Op 9 december a.s. dient TMG zich bij de rechtbank te melden als gedaagde partij. Maar, mede gezien de complexiteit van de zaak, zal er nog wel wat tijd overheen gaan voordat die tot een uitspraak komt. In de tussentijd gaat de implementatie van het Akkoord helaas gewoon door. Daarom hebben we een provisionele vordering ingediend: we hebben de rechter gevraagd de invoering van het akkoord te stoppen totdat er een definitieve uitspraak is. De verwachting is dat er hierover (op z'n vroegst) in februari 2011 duidelijkheid zal zijn. Natuurlijk houden wij u op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.

In de tussentijd kunt u natuurlijk altijd besluiten bezwaar te maken tegen de toepassing van het Akkoord op uw persoonlijke situatie. Hierover hebben wij u in een vorige nieuwsbrief reeds ingelicht. Mocht u nog vragen hebben, of advies willen over uw individuele situatie, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.