Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost---

De Nieuwe Ooster verbouwt

29 november 2010
De Nieuwe Ooster is gestart met een omvangrijk bouwproject. Het aulagebouw van Jan Leupen wordt voorzien van een nieuwe aanbouw met crematorium. Ook wordt het huidige kantoorgebouw vervangen door nieuwbouw aan de Rozenburglaan.

In dit gebouw komt ook het gemeentelijk uitvaartcentrum met vier rouwkamers. Dit betekent dat nabestaanden in de toekomst ook voor rouwbezoek en afscheid nemen terecht kunnen op het terrein van De Nieuwe Ooster. Naar verwachting is het bouwproject het eerste kwartaal van 2012 gereed.

BiermanHenket architecten ontwierp zowel de aanbouw aan de aula als het uitvaartcentrum met het nieuwe kantoorgebouw. Als een van de meest toonaangevende architectenbureaus van dit moment zijn zij gespecialiseerd in nieuwbouw aan oudbouw. Grote aansprekende projecten van het bureau zijn het Teylersmuseum in Haarlem, Sanatorium Zonnestraal in Hilversum en het De Vriese paviljoen van museum Boymans Van Beuningen in Rotterdam.

Ook wordt de bouwput voor de islamitische wasruimte op dit moment gegraven. De volgende stap is de fundatie. Medio 2011 is de wasruimte klaar, het grafvak wordt naar verwachting het najaar van 2011 geopend. Foto: doorsnede aula (6 Kb)

Afbeelding: doorsnede Jan Leupen aula met aanbouw

Foto: Maquette aanbouw aula (6 Kb)

Afbeelding: maquette Jan Leupen aula met aanbouw Foto: kantoor/uitvaartcentrum (9 Kb)

Afbeelding: maquette toekomstige kantoorruimte en uitvaartcentrum Rozenburglaan

---