Voedsel en Waren Autoriteit

Nieuwsbericht:

nVWA opent nieuwe locatie in Horst

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft vandaag een nieuwe locatie in het Noordlimburgse Horst in gebruik genomen. In Horst gaat de Inspectieacademie van de nVWA één- en meerdaagse opleidingen verzorgen voor nVWA-medewerkers. Daarnaast beschikt de locatie over 7 flexibele werkplekken voor het nVWA-personeel vanwege Het nieuwe werken dat de Rijksoverheid stimuleert.

De burgemeester van Horst aan de Maas, Kees van Rooij en de inspecteur-generaal van de nVWA, Wim Schreuders verrichtten de officiële opening van de locatie.

Inspectieacademie
Op de nieuwe locatie in Horst biedt de Inspectieacademie van de nVWA trainingen aan die er voor zorgen dat nVWA-medewerkers een bepaalde bevoegdheid, zoals bijzonder opsporingsambtenaar (BOA) of toezichthoudend dierenarts, krijgen of kunnen behouden. Ook maken vaardigheidstrainingen onderdeel uit van het opleidingspakket. Naast trainingen op locatie gaat de Inspectieacademie in de toekomst ook trainingen aanbieden volgens het principe van 'leren op afstand'. Cursisten kunnen dan leren en oefenen waar en wanneer hen dat het best uit komt. Deze methode sluit goed aan bij Het nieuwe werken. De Inspectieacademie van de nVWA faciliteert ook andere organisaties. Zo kunnen medewerkers van Staatsbosbeheer een opleiding volgen tot milieu-BOA. En Douane-medewerkers kunnen hun kennis bijspijkeren over de regelgeving omtrent de handel in bedreigde uitheemse dieren- en plantensoorten (CITES).