Rechtbank Arnhem


Militaire kamer beslist op onderzoekswensen zaak Marco Kroon

Arnhem, 29 november 2010 â De militaire meervoudige kamer van de rechtbank Arnhem heeft vandaag, tijdens een regiezitting, beslist op een aantal onderzoekswensen in de strafzaak tegen Marco Kroon. Hij wordt verdacht van het voorhanden hebben en verstrekken van enkele stroomstootwapens en het meermalen voorhanden hebben van kleine hoeveelheden harddrugs voor eigen gebruik.

De rechtbank heeft drie verzoeken tot het horen van getuigen toegewezen. Het gaat daarbij om de chef operationele zaken van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE), een kolonel van defensie en de partner van Kroon. De eerste twee getuigen worden gehoord bij de rechter-commissaris, de partner van Kroon wordt op zitting gehoord. Het verzoek van het OM om de verdachte nogmaals te horen naar aanleiding van nieuwe onderzoeksresultaten is afgewezen.

Het NFI heeft onderzoek gedaan naar sporen van drugsgebruik. Het verzoek van de verdediging om deze labresultaten toe te voegen aan het strafdossier is toegewezen. Daarnaast is het verzoek gedaan om, naar aanleiding van deze resultaten, vier deskundigen op zitting te horen. De rechtbank heeft dit verzoek toegewezen. Tot slot worden video-opnames van verhoren van de verdachte bij de politie toegevoegd aan het dossier.

De zaak wordt aangehouden voor onbepaalde tijd. Het is nog niet bekend op welke termijn de zaak inhoudelijk behandeld wordt.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 29 november 2010 Naar boven