Politie Rotterdam RijnmondVIJF AANHOUDINGEN IN ZAAK MISHANDELING IN MUSEUMPARK

Datum publicatie: 29-11-2010 11:12

ROTTERDAM - De politie heeft in totaal vijf aanhoudingen verricht in de zaak van de mishandeling in het Museumpark. Het onderzoek naar de zesde verdachte loopt nog.

Op 2 september werd in het Museumpark een 50-jarige man uit Poortugaal mishandeld door een groep van vier jongens en twee meiden. Daarbij werd ook zijn portemonnee gestolen.

De verdachten werden op hun vlucht gefilmd door een bewakingscamera. Deze beelden werden op 16 november vertoond in Opsporing Verzocht. Het onderzoeksteam kreeg na de uitzending verschillende tips binnen.

Aanhoudingen
Een week later, op dinsdag 23 november, kwam een van de jonge vrouwen zichzelf melden op het politiebureau. De 18-jarige vrouw uit Rotterdam werd aangehouden.

Het onderzoek werd voortgezet en dat leidde tot nog meer aanhoudingen; een 19-jarige vrouw uit Hoogvliet, een 17-jarige jongen uit Rotterdam en twee Rotterdammers van 18 jaar oud.

De vijf verdachten zijn inmiddels heengezonden. Het Openbaar Ministerie beslist wie zich waarvoor zal moeten verantwoorden bij de rechter.

Het onderzoek naar de zesde verdachte wordt voortgezet.