Gemeente Wassenaar

College ontvangt jubileumboek 'de bewogen geschiedenis van een Nederlandse Horecafamilie'

Vandaag ontving het college van B&W uit handen van Jack Luiten het jubileumboek van Van der Valk, 'de bewogen geschiedenis van een Nederlandse Horecafamilie'.

De waarde van de onderneming wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van een volgende generatie: zo begint de tekst op de flap van het prachtig uitgegeven boek.

Jack zelf is een zoon van Henk Luiten en Ina van der Valk. Zijn familiestaak beheert 8 vestigingen. De hele Van der Valk familie is in 1997 opgedeeld in negen staken, gelet op de organisatorische en fiscale eisen die aan het concern werden gesteld. Zo werd de oorspronkelijke filosofie van de familie: voor elk kind een eigen zaak, nogmaals werkelijkheid. De Bijhorst in Wassenaar kwam in het bezit van van der Valk doordat een groot stuk van een landgoed kon worden gekocht dat zich uitstrekte van Leidschendam tot Wassenaar. Daarop stond o.a. restaurant de Bijhorst. Tuinders zagen het niet zitten om het restaurant te exploiteren en deden de zaak voor een paar duizend gulden over aan Martinus van der Valk. Hij bemachtigde de zaak voor dochter Ina en haar man Henk Luiten.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070 (toets alleen deze 5 cijfers)
E: gemeente@wassenaar.nl