Gemeente Lelystad

Vrijwilligersprijzen voor mevrouw Piccardt en voedselbank

Maandag 29 november 2010

Mevrouw M. Piccardt is verkozen tot de 'Vrijwilliger van het jaar 2010'. Zij is vrijwilliger bij het ziekenhuis MC Zuiderzee. De prijs voor de vrijwilligersgroep van 2010 is voor de vrijwilligers van voedselbank de Korenaar. De winnaars van de Lelystadse vrijwilligersprijzen zijn vrijdag 26 november bekendgemaakt.

Hart en ziel

De vrijwilliger van het jaar 2010 is geworden mevrouw M. Piccardt. Citaat uit het juryrapport: "Wegens haar enthousiaste inzet als vrijwilliger in het ziekenhuis MC Zuiderzee. Al 12 jaar stopt zij `hart en ziel' in haar vrijwilligerswerk en staat voor iedereen klaar. Zij heeft zich onmisbaar gemaakt binnen de organisatie en voor de patiënten. Haar doorzettingsvermogen maakt dat zij ook bij veranderingen, zoals de overname van het ziekenhuis door de MC Groep, enthousiast en gemotiveerd blijft."

Wekelijks voedselpakket

De jury heeft de vrijwilligers van voedselbank de Korenaar tot winnaar uitgeroepen in de categorie Vrijwilligersgroep van het jaar 2010. Citaat uit het juryrapport: "Wegens de grote inzet van deze vrijwilligers voor mensen die op of onder de armoedegrens zitten. Zij geven een beetje lucht door het verstrekken van een wekelijks voedselpakket. Al meer dan vijf jaar reizen zij het hele land door om met gemiddeld 70 vrijwilligers de pakketten te vullen!"

Wethouder reikt cheques uit

Beide winnaars hebben uit handen van wethouder Meta Jacobs een prijs ontvangen. De prijs voor de vrijwilliger van het jaar bestaat uit een cheque van EUR 250,- en een kunstwerk, speciaal voor deze prijs ontworpen door de Lelystadse kunstenaar Robert Bosari. Dit kunstwerk is een wisseltrofee die jaarlijks wordt doorgegeven aan de volgende winnaar van de verkiezing van de `vrijwilliger van het jaar'. De prijs voor de vrijwilligersgroep bestaat uit een cheque van EUR 500,- en een oorkonde. Aan de prijs is de voorwaarde verbonden dat het bedrag ten goede moet komen aan de gehele vrijwilligersgroep en/of organisatie.

Vrijwilligers in het zonnetje

De gemeente Lelystad organiseert de jaarlijkse uitreiking van de prijs in samenwerking met Stichting Welzijn Lelystad. Met deze prijs wil de gemeente het belang van vrijwilligerswerk binnen de gemeente benadrukken en de vrijwilligers in het zonnetje zetten. Ja