Gemeente Nijkerk


Strooiploeg klaar voor de winter Winter

Iedere winter strooit de gemeente bij ijzel, sneeuw en opvriezen de belangrijkste hoofdroutes. Daarmee draagt zij een bijdrage bij aan het bevorderen van de verkeersveiligheid, de doorstroming en de bereikbaarheid onder winterse omstandigheden.

Vanwege de bijzondere winterse omstandigheden van de afgelopen winter raakten de zoutvoorraden in Nederland op. Daarom kon de gemeente Nijkerk niet altijd overgaan tot gladheidbestrijding. Dit seizoen is een dubbele voorraad ingeslagen. 120 Ton zout ligt klaar om te gebruiken. Zodra de voorraad onder de 60 ton raakt of als de voorspelling voor veel gladheid in het vooruitzicht zijn, is de voorraad weer snel aangevuld.

Waar wordt gestrooid?
De speciaal uitgeruste wagens van de gemeente Nijkerk strooien alleen de hoofdroutes, de belangrijke in- en uitgaande wegen van de wijken en de industriegebieden. Dit geldt ook voor de hoofdfietspaden en de busroutes.
Kijk hier naar de uitgebreide info over de routes>>

In de vorstperiode kunnen inwoners van de gemeente Nijkerk gratis zout ophalen. Inwoners van de gemeente Nijkerk kunnen voor kleine hoeveelheden strooizout voor de stoep (een emmer) tijdens een vorstperiode terecht bij de gemeente Nijkerk. Dit is af te halen aan de Milieustraat.
De Milieustraat is gevestigd aan de Tabaksplanter 101 in Nijkerk. Tijdens het winterseizoen is ook strooizand of strooizout te verkrijgen bij de bouwmarkten.

Veiligheid voor alles
De gemeente doet er alles aan om u veilig op weg te laten gaan. Zo werkt de gemeente Nijkerk met een gladheidsmeldsysteem. Dit systeem meet naast de temperatuur, de vochtigheid en de windsnelheid. Hiermee kunnen berekeningen gemaakt worden en krijgt de gemeente een waarschuwing voor gladheid vroeg binnen. Zodra deze melding binnenkomt, beginnen de strooiwagens, soms ook preventief met strooien. Maar ook op gestrooide routes kan het glad zijn, omdat het zout tijd nodig heeft om ijs of sneeuw te laten smelten. Pas uw snelheid daarom in het verkeer altijd aan en wees voorzichtig.

Meldingen
Meldingen over gladheid of klachten of strooien kunt u doorgeven via de Publiekswinkel van de gemeente Nijkerk, tel.: 14 033.