Gemeente Castricum

Stichting 'Fietsers voor Burkina' ontvangt gemeentelijke waarderingsspeld
Burgemeester Emmens-Knol speldt voorzitter Bart Korff de gemeentelijke waarderingsspeld op, foto: Peter Valkering

Stichting 'Fietsen voor Burkina' heeft afgelopen zaterdag de gemeentelijke waarderingsspeld ontvangen. Dat gebeurde tijdens de ontvangst van de fietsgroep in de Burgerij in Limmen. De fietsers legden bijnna 9000 kilometer af voor beter onderwijs in Burkina Faso (Afrika). Burgemeester Emmens-Knol overhandigde de zilveren speld aan voorzitter Bart Korff.

Â

Op 21 augustus vertrok een groep van ruim 20 fietsers vanuit Limmen naar het Afrikaanse land. Drie maanden en negenduizend kilometer later stonden zij op 27 november weer op Limmer bodem. De monstertocht leverde dankzij donaties, sponsoring en acties maar liefst â¬150.000 op voor drie projecten.

De projecten zijn de basisschool in Toba en onderwijscomplex Zoodo in Ouahigouya. Het derde project is de Truck. Die begeleidt de fietsers naar Burkina en wordt in Ouahigouya overgedragen aan de plaatselijke ontwikkelingsorganisatie DSF. Die gaat hem gebruiken voor voorlichtingscampagnes op het platteland. Met de projecten kan geïnvesteerd worden in zelfredzaamheid van de lokale bevolking. Bovendien leveren de projecten een uitstekende bijdrage aan realisatie van de millenniumdoelen, in het bijzonder 1 en 2 (armoede, voedsel en onderwijs voor jongens en meisjes). De fietsers maar ook vele andere inwoners uit onze gemeente zijn al ruim anderhalf jaar enthousiast samen bezig om dit geweldige project gestalte te geven.

De burgemeester sprak de fietsgroep tijdens de ontvangst in de Burgerij toe en prees hun inzet voor het goede doel. Volgens de eerste burger was de waarderingsspeld zeer op zijn plaats: ,,Ons college heeft gemeend dat, gezien de bijzondere prestatie die de fietsers, de organisatie en de vele vrijwilligers de afgelopen maanden hebben geleverd, de gemeentelijke waarderingsspeld hier zeer op zijn plaats is. We willen de stichting Fietsen voor Burkina niet alleen onderscheiden voor de bijzondere bijdrage aan onderwijs in Burkina Faso, maar ook omdat de stichting heeft getoond dat samenwerking binnen een gemeenschap tot een prachtig resultaat kan leiden."Â

Â

Â