Populair op verlanglijstje Sinterklaas: LEGO, poppen en auto's

29/11/2010 16:26

Panteia B.V.

LEGO, poppen (en poppetjes) en auto's staan ook dit jaar bovenaan de verlanglijstjes van Nederlandse kinderen. Dit blijkt uit het jaarlijkse verlanglijstjesonderzoek van IPM KidWise in samenwerking met KidsPanel. Bij dit onderzoek werden online vragen gesteld aan bijna 750 jongens en meisjes in de leeftijd van 4-12 jaar.

Nederlandse kinderen zijn klaar voor het Sinterklaasfeest en hebben hun verlanglijstje al klaar. De meeste kinderen starten hun zoektocht met het doorzoeken van boekjes van speelgoedwinkels. Kinderen uit groep 1 en 2 laten daarna hun vader of moeder hun wensen opschrijven voor de Sint of kruisen hun favorieten aan in de folder. De kinderen vanaf groep 3 schrijven, knippen en plakken zelf hun lijstje of typen dit op de computer.

De Sint doet er verstandig aan de komende week in elk geval LEGO te kopen, want dit cadeau komt het vaakst voor op verlanglijstjes, vooral bij jongens uit groep 4 tot en met groep 6. Het LEGO- spel, de LEGO brandweerauto en Harry Potter-LEGO komen herhaaldelijk voorbij tijdens het onderzoek. Jongetjes zijn nu eenmaal gek op bouwen en zelf gebouwen ontwerpen en ontwikkelen op deze manier hun fijne motoriek. De kleinere kinderen (tot en met 7 jaar) hebben het vaakst Playmobil op de lijstjes staan.

Bij de meisjes komen na LEGO, ook veel poppen en poppetjes terug op de verlanglijstjes. Barbie en Babyborn worden vaak genoemd. In deze categorie zien we dit jaar een nieuwkomer: de schattige Pinypon poppetjes staan regelmatig op de lijstjes van meisjes.

Jongere jongens vragen ook poppetjes, zoals Bakugan of vechtpoppetjes. En ook dit jaar zien we auto's, vrachtauto's en andere vervoersmiddelen zoals hijskranen en treinen boven-aan staan. Vooral jongens tot 7 zijn gek op deze cadeautjes.

Kinderen uit groep 7 en 8 vragen het vaakst computerspellen voor hun WII, Playstation of Xbox. De meisjes uit deze leeftijdsgroep willen dolgraag ouder lijken en vragen daarom het vaakst spulletjes om jezelf mooier te maken, zoals make-up, sieraden en haarspulletjes.

Zie voor tabel met uitslag de bijlage.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.ipmbv.nl