Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 29 november

Alkmaar, 29-11-2010 o 16.00 uur

Drie minderjarige jongens aangehouden

Hoorn, maandag 29 november 2010.

Vanochtend zijn drie minderjarige jongens uit Zwaag en Hoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een beroving. Op zaterdag 23 oktober werd een 14-jarige jongen uit Zwaag op het Keern beroofd. Ook is hij mishandeld. De drie jongens zijn overgebracht naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers aangehouden

Alkmaar, maandag 29 november 2010.

Vanochtend is in zijn woning een 17-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak bij een woning aan de Margrietlaan in Alkmaar. De inbraak vond plaats tussen 22 en 30 oktober. Daarbij zijn onder andere een flatscreen televisie, notebook en sieraden ontvreemd. Veel van de spullen werden bij de verdachte aangetroffen, die zijn inmiddels terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drank in het verkeer

Wieringerwerf, zondag 28 november 2010.

Op de Rijksweg is rond 18.00 uur een 51-jarige man uit Haarlem aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim 2,5 keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden na steekincident

Den Helder, zondag 28 november 2010.

Een 37-jarige man en een 44-jarige man, beiden uit Den Helder, zijn zondagavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een geweldincident waarbij een 38-jarige man uit Den Helder steekwonden opliep. Hij is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht, daar bleek het letsel, steekwonden, mee te vallen.

De drie hadden ruzie gekregen in een woning aan de Spechstraat. De 37-jarige man verzette zich bij zijn aanhouding, trapte een spiegel van een politievoertuig kapot en schold de agenten uit. Bij het fouilleren van de man kwam een mes tevoorschijn. Dit is voor onderzoek in beslag genomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw vermist

Koedijk, maandag 29 november 2010.

Sinds vrijdag 26 november is de 42-jarige Bettina Broek uit Koedijk vermist. Zij heeft vermoedelijk in verwarde toestand haar woning aan de Kanaaldijk in Koedijk verlaten en sindsdien is niets meer van haar vernomen.

Op vrijdag 26 november rond 8.00 uur heeft een buurman Bettina nog gehoord. Kort daarop is zij vertrokken. De vrouw gebruikt medicijnen, het is niet bekend of zij die bij zich draagt.

Bettina Broek is 1.81 meter lang en heeft een slank postuur. Zij heeft opvallend grote ogen en blond halflang haar.

Vermoedelijk draagt zij cremekleurige halflange jas. Een rood/goudkleurige shawl, een spijkerbroek en zwarte leren laarzen. Ze heeft een grijs/blauwe handtas. Bettina Broek komt regelmatig in Egmond en het centrum van Alkmaar. Heeft u Bettina op of na vrijdag 26 november gezien of iets over haar gehoord, neem dan contact op met de politie in Alkmaar, tel: 0900 8844 (lokaal tarief)

Woninginbraken Bovenkarpsel: getuigen gezocht

Bovenkarspel, zondag 28 november 2010.

In de nacht van zaterdag op zondag en zondag overdag is bij in totaal zes woningen ingebroken of een poging tot inbraak gedaan. De politie is een onderzoek naar deze inbraken gestart.

Het gaat om drie woningen aan de Dorsvlegel, twee woningen aan de Troffel en een woning aan de Hertog Albrechtstraat. Bij drie woningen werden spullen ontvreemd zoals computers, cameras en computertoebehoren. Bij de andere woningen bleef het bij een poging.

Een bewoonster van een woning aan de Dorsvlegel werd rond 5.30 uur wakker van het geluid van de inbreker en overliep de man. De verdachte is ongeveer 30 jaar oud, 1.70 meter lang met een tenger postuur. Hij heeft volgens haar een Oost-Europees uiterlijk en droeg een zwarte baseball cap, een donker jack en een spijkerbroek. De verdachte man rende weg richting de Drectelandseweg. Hij liet een boor in het kozijn achter. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord of mensen die menen deze verdachte te herkennen. Zij kunnen bellen met de politie in Stede Broec op nummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Getuigen straafroof gezocht

Zwaag, donderdag 25 november 2010.

De politie is op zoek naar getuigen van een straafroof op de Korenbloem. Tussen 18.15 en 18.45 is hier een 20-jarige man uit Zwaag beroofd van zijn geld. Hij liep over de Wogmergouw toen hij door drie mannen om geld werd gevraagd en werd geslagen. Ze dwongen hem geld te pinnen bij de ING geldautomaat bij de Dekamarkt aan de Korenbloem. Het slachtoffer riep om hulp. Een nog onbekende vrouw keek op. Kort daarop liep het slachtoffer weg en werd hij op de grond geduwd. Een van de verdachten werd aangesproken door een andere vrouw. De politie is op zoek naar deze twee belangrijke getuigen of andere personen die hebben gezien of gehoord dat de 20-jarige man werd overvallen en gedwongen werd geld te pinnen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel: 0900 8844 (lokaal tarief).

Getuigen mishandeling jongen gezocht

Noord-Scharwoude, maandag 29 november 2010.

De politie is op zoek naar getuigen van een laffe mishandeling van een tienjarige jongen uit Noord-Scharwourde. Dat gebeurde op dinsdag 23 november tussen 13.00 en 13.15 uur.

De jongen fietste op de Voorbruggracht. Op de hoek met de Tulpstraat moest hij stoppen voor het verkeer. Vier grotere jongens kwamen naar hem toe en grepen de jongen vast. Ze schopten op hem is en vernielden zijn fiets.

Een vrouw die in een blauwe auto reed stapte uit om te helpen. De belagers renden toen weg. De politie is met name op zoek naar deze mevrouw die wellicht over belangrijke informatie voor de politie beschikt. De jongen heeft letsel aan zijn been en enkel opgelopen waardoor hij nog steeds niet goed kan lopen. Daarnaast heeft hij een enorme emotionele klap gekregen door deze laffe geweldpleging. Getuigen worden daarom met klem verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, tel: 0900 8844.

Vrouw overleden(tevens homepagebericht)

Den Helder, maandag 29 november 2010.

De 69-jarige vrouw uit Den Helder die in de nacht van zaterdag op zondag in het ziekenhuis is opgenomen, is in de loop van zondagmiddag overleden. Haar man, 68 jaar uit Den Helder, is aangehouden omdat de omstandigheden waaronder de vrouw het letsel opliep verdacht waren. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Vandaag wordt sectie verricht op het lichaam van de vrouw.

Doorrijden na aanrijding

Alkmaar, zondag 28 november 2010.

Op de kruising Kennemerstraatweg/Juliana van Stolberglaan heeft een aanrijding plaatsgevonden waarbij de veroorzaker is doorgereden. Een 32-jarige man uit Almere reed om 23.15 uur over de Kennemerstraatweg. Vanaf de Juliana van Stolberglaan kwam een voertuig aanrijden dat niet afremde. De man uit Almere kon een aanrijding niet meer voorkomen. Zijn voertuig raakte total loss. De veroorzaker reed door. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding, zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel: 0900 8844.

Snelheidscontroles

Heiloo, zondag 28 november 2010.

Op de Kennemerstraatweg is tussen 14.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1691 passanten reden 171 personen harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u. Alle overtreders krijgen een bon thuis

Warmenhuizen, zondag 28 november 2010.

Op de Kanaalweg is tussen 14.00 en 16.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 521 passanten reden 196 personen harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u. Alle overtreders krijgen een bon thuis.

Noord-Scharwoude, zondag 28 november 2010.

Op de Schagerweg is tussen 18.15 en 20.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 782 passanten reden 154 mensen harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 120 km/u. Alle overtreders krijgen een bon thuis.

Middenmeer, zondag 28 november 2010.

Op de Alkmaarseweg is tussen 19.00 en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 651 passanten reden 140 personen harder dan de toegestane 140 km/u. Alle overtreders krijgen een bon thuis.

Automobilist laat fietser gewond achter

Opperdoes, vrijdag 27 november 2010.

Een 69-jarige man uit Opperdoes is ernstig gewond geraakt aan onder andere zijn been bij een aanrijding met een automobilist op de Burgemeester Pierhagenlaan. Volgens een getuige die rond 20.45 uur op de Almersdorperweg reed is de man, die op zijn fiets reed, aangereden door een automobilist. Hij zag een rode auto, vermoedelijk een Opel Tigra, staan bij de man en zag dat de bestuurder de fiets weghaalde en vervolgens wegreed. De getuige heeft niet gezien of het om een man of een vrouw ging omdat hij zich richtte op het slachtoffer. De politie is op zoek naar andere getuigen van deze aanrijding of mensen die iemand kennen met een rode Opel Tigra, wellicht met beschadiging erop. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede-Broec, tel: 0900 -8844.