Gemeente Hoorn

Sappho behoudt predikaat Koninklijk

De Koninklijke Zangvereniging Sappho uit Hoorn mag het predikaat Koninklijk behouden. Het predikaat liep dit jaar af en het bestuur besloot verlenging van het predikaat aan te vragen. Het predikaat Koninklijk symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koningin. In 2011 bestaat de Koninklijke Zangvereniging 160 jaar. Dat maakt Sappho de oudste vereniging van Hoorn. De Zangvereniging neemt een vooraanstaande positie in. Zo houdt de vereniging jaarlijks een concert in Hoorn en daarnaast worden concerten gehouden in geheel West-Friesland. De vereniging weet niet alleen nieuwe leden aan zich te binden, maar ook leden langdurig aan zich te verbinden. Zo zijn sommige leden al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw lid. Sappho gaf 21 november jl. een druk bezocht najaarsconcert in de Oosterkerk. Er zijn nog plaatsen open in het koor. Voorzitter Margot Bakels: 'Nieuwe leden zijn altijd welkom'.

Het gemeentebestuur van Hoorn is trots op een vereniging die inmiddels bijna 160 jaar bestaat, die het Predikaat Koninklijk mag voeren. Sappho heeft met veel trots de afgelopen vijfentwintig jaar het predikaat gevoerd.

Sappho

In 2001, ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan, ontving Sappho een Eenhoornzegel van de gemeente Hoorn ter waarde van 900 euro als waardering. Het bedrag werd besteed aan de solisten die hebben meegewerkt aan een uitvoering van de Messiah. Mede door deze bijdrage kon deze kostbare uitvoering worden gerealiseerd.