Politie Hollands Midden

Gouda - Man aangehouden na alcohol op achter het stuur

Gouda, 29-11-2010 o Politie Hollands Midden heeft op zondag 28 november rond 08.00 uur een 30-jarige man uit Gouda aangehouden omdat hij met te veel alcohol achter het stuur zat. Op het politiebureau bleek de man harddrugs bij zich te hebben en zijn verblijfsdocument was niet in orde.

Die ochtend kreeg de politie een melding dat er op het Middelblok in Gouderak een groene auto stond met twee verdachte mannen erin. De politie ging ter plaatse maar trof de auto niet aan. Toen zij terugreed naar Gouda zag zij een groene auto uit de richting van Stolwijkersluis komen. De auto ging parkeren, waarop de politie de inzittenden controleerde. Zij vroeg de 30-jarige man om te blazen en hij bleek te veel gedronken te hebben, waarop hij werd meegenomen naar het bureau. Hij blies daar 275 ug/l. Dit is boven de maximaal toegestane 220 ug/l. De man is vaker met drank op achter het stuur betrapt en daarom is zijn rijbewijs ingenomen.

Op het politiebureau bleek dat de man een groot geldbedrag en meerdere zakjes harddrugs bij zich had. Dit is door de politie in beslag genomen. De woning van de man is vervolgens ook doorzocht. Hier heeft de politie een mobiele telefoon in beslag genomen.

Het verblijfsdocument van de man bleek ook niet in orde te zijn waarop deze in beslag is genomen. De politie doet hier verder onderzoek naar.