Ministerie van Buitenlandse Zaken

Consul Generaal lanceert water webportal

Nieuwsbericht | 29 november 2010

Consul Generaal in Zuid-Afrika, David de Waal, lanceerde vorige week het Water network webportal tijdens een conferentie van het Water Institue of South Africa (WISA) in East Londen (Zuid-Afrika). Het Water Network is een samenwerkingsverband tussen WISA en het Nederlands Water Partnerschap (NWP), dat afgelopen april van start is gegaan.

Het doel van de samenwerking is het vergroten van de betrokkenheid tussen Nederlandse en Zuid- Afrikaanse partners en om nieuwe partnerschappen te stimuleren. De lancering van de webportal is het startschot van een jaar vol activiteiten om dit te bereiken.

Zo wordt er een `battle of concepts' georganiseerd tussen Zuid-Afrikaanse studenten en/of MKB's, genaamd `Moola for Amanzi'. In samenwerking met professionals en Nederlandse studenten wordt een business plan geschreven met als doel het vinden van effectieve en efficiente oplossingen voor water- en sanitaire problematiek in Zuid-Afrika. De winnaar van de challenge wint een geldbedrag waarmee een begin kan worden gemaakt met de implementatie van het plan. Dat bedrag wordt gesponsored door de Nederlandse Ambassde in Pretoria.

De uitreiking is tijdens de Wereld Water Week in maart 2011. Dat is ook het startpunt is van de Zuid-Afrika - Nederland Watertour door Zuid-Afrika. Tijdens deze tour zullen verschillende actitiviteiten worden georganiseerd op lokaal, regionaal en nationaal niveau, om het bewustzijn over Zuid-Afrika's wateruitdagingen te vergroten, Nederlandse kennis te gebruiken om deze uitdagingen aan te gaan en de Nederlandse watersector te promoten.

Kijk voor meer informatie over al deze activiteiten op www.waternetwork.co.za of www.waternetwork.nl