Wetterskip Fryslân

Bezoekerscentrum Woudagemaal

Hilda Boesjes Directeur Bezoekerscentrum Woudagemaal

maandag, 29 november 2010
Hilda Boesjes-Beljon wordt per 1 januari 2011 directeur van het nieuwe bezoekerscentrum bij het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. Boesjes was o.a. directeur van de evenementen Friesland Vaart en de Friese Havendagen. Daarnaast speelt ze een belangrijke rol bij de bijzondere marketingcampagnes voor Terschelling waarbij o.a. wordt samengewerkt met Ellen ten Damme en Wende Snijders. Ook is ze nauw betrokken bij de activiteiten en de promotie van de Zeesleepboot Holland. Verder is ze bestuurslid van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen.

Het bestuur van de Stichting Woudagemaal is trots en blij met de aanstelling van Hilda Boesjes. "Zij is in staat om het Woudagemaal als UNESCO Werelderfgoed te promoten in Fryslân, Nederland en daarbuiten", aldus Arie Kranendonk, voorzitter van het stichtingsbestuur.

Bezoekerscentrum

In het najaar van 2011 wordt het nieuwe bezoekerscentrum van het Woudagemaal geopend. In dit bijzondere centrum worden bezoekers vertrouwd gemaakt met de wereld van het waterbeheer, het belangrijke werk van Wetterskip Fryslân en de rol die het Woudagemaal daarin speelt. Het Woudagemaal is het oudste en grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld.

Het bezoekerscentrum krijgt een internationale uitstraling. Ook nu al wordt het gemaal regelmatig bezocht door buitenlandse delegaties met interesse voor waterbeheer in onze Nederlandse delta.

Naast de gewone bezoeker richt het bezoekerscentrum zich ook op scholen en opleidingsinstituten. Bij het slaan van de eerste paal in juni 2010 sprak dijkgraaf Paul van Erkelens de wens uit dat iedere basisschoolleerling in Fryslân in de toekomst in elk geval één keer het Woudagemaal bezoekt.