Rijksoverheid


Herinneringsmedaille voor Air Task Force

Nieuwsbericht | 29-11-2010

58 Militairen van het 15e detachement van de Air Task Force (ATF) hebben op Kandahar Airfield afgelopen weekend de NAVO-medaille ontvangen voor hun inzet in Afghanistan. Detachementcommandant kolonel-vlieger Gerbe Verhaaf reikte de blijvende herinnering uit.

De ATF levert met luchtsteun nog steeds een belangrijke bijdrage aan de taak van ISAF. Op Kandahar Airfield zijn 4 F-16 gestationeerd, deze worden nagenoeg dagelijks ingezet met RecceLite het luchtverkenningsysteem van de Koninklijke Luchtmacht. Met behulp van dit systeem kunnen geïmproviseerde explosieven (bermbommen) worden opgespoord. Daarnaast worden de F-16's ingezet voor het zogenaamde Close Air Support, het ondersteunen van de grondtroepen indien dat noodzakelijk is.

NAVO-medaille

Militairen die minimaal 30 dagen aaneengesloten een bijdrage hebben geleverd aan een NAVO-missie in het uitzendgebied komen in aanmerking voor de NAVO-medaille. In dit geval maakten de militairen deel uit van de missie International Security Assistance Force (ISAF) in Afghanistan.

Verantwoordelijk ministerie


* Ministerie van Defensie

Voor vragen aan de Rijksoverheid bel Postbus51: 0800-8051