MKB-Nederland29 november 2010
Ondernemers willen langere termijn om BIZ-initiatief op te richten

MKB-Nederland en VNO-NCW willen dat bedrijven langer de mogelijkheid krijgen om een BIZ-initiatief in te dienen. Dat schrijven zij vandaag in een brief aan minister Verhagen (EL&I). Met de BIZ, de Bedrijven investeringszone, als ondernemersfonds kunnen ondernemers zelf bepalen of en welke activiteiten zij willen uitvoeren om het gebied aantrekkelijker te maken.

Ondernemers kunnen nu tot 1 mei 2011 een nieuwe BIZ oprichten. MKB-Nederland en VNO-NCW horen veel signalen uit het veld dat deze termijn veel te kort is. Op het moment worden nog veel initiatieven opgestart. Het is dan wel erg kort tijd, nagenoeg onmogelijk om de voorbereidingen af te ronden én een heffingsverordening van de gemeente te krijgen vóór 1 mei 2011. Het gevolg is dat partijen het proces proberen te versnellen, wat negatieve gevolgen met zich kan meebrengen.

MKB-Nederland en VNO-NCW denken dat een verlenging van de oprichtingsdatum naar 1 mei 2012 een oplossing biedt voor het probleem. Zij verzoeken Verhagen om zo snel mogelijk de termijn op te rekken, zodat bedrijven zekerheid hebben dat nieuwe initiatieven van de grond kunnen komen.