Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


29 november 2010

---

Jonge fotografen exposeren

29 november 2010

Leerlingen van de Merkelbachschool en de 12e Montessori de Stern in Buitenveldert exposeren hun fotowerk in de bibliotheek van Buitenveldert. Stadsdeelwethouder Simone Kukenheim opende op vrijdag 26 november de fototentoonstelling.

De leerlingen hebben meegedaan aan een naschoolse fotografiecursus. Gedurende tien weken bekeken zij hun omgeving door de lens van de camera. De cursus is een voorbereiding op het kinderpersbureau dat in januari van start gaat.

interview

Vragen stellen aan de wethouder

Onderdeel van de opening was een professionele fotoshoot. Leerlingen maakten onder leiding van fotografiedocent Elsbeth Struijk van Bergen, een portretfoto van Simone Kukenheim. Hun klasgenootjes mochten vragen stellen aan de wethouder. Wethouder en kinderen maakten zo op bijzondere wijze kennis met elkaar.

Simone Kukenheim kiest uit de portretfoto's een winnaar. De maker van de foto krijgt een mooie prijs.

De fotografiecursus is tot stand gekomen door samenwerking tussen de Buitenveldertse Bibliotheek, de twee scholen en Stichting Wijsneus. De bibliotheek heeft haar deuren geopend voor de deelnemers van de cursus. Zij zijn welkom onderzoek te doen en zich te verdiepen in hun `vak.'

Locatie tentoonstelling

Bibliotheek Buitenveldert
Willem van Weldammelaan 5
1082 LT Amsterdam