Subaru


SUBARU BENELUX

Hoofdrol voor het WRX STI sedan-model in `Gran Turismo 5'

INTRODUCTIE NIEUWE SUBARU WRX STI DOORSLAAND SUCCES

Hoofddorp, 29 november 2010

Het uitbrengen van de nieuwe Subaru WRX STI, vier maanden geleden in Japan, blijkt een gouden greep te zijn geweest! Werd daar aanvankelijk gerekend op een afzet van zo'n 300 exemplaren per maand, in de eerste vier maanden waren dat er liefst twee keer zoveel.

Sinds de lancering zijn er in Japan 2.400 Subaru's WRX STI verkocht, een verrassend hoge score voor deze extreem sportieve auto. Opmerkelijk is dat, in antwoord op vraag uit de markt, het naast de Hatchback toegevoegde vierdeurs sedan-model van de Subaru WRX STI hier een belangrijk aandeel in heeft. Deze versie appelleert meer aan de vroegere succesmodellen.

Al 1.800 orders WRX STI Sedan
Menigeen herinnert zich hoe de supersportieve Subaru sedan-uitvoeringen jarenlang het Wereldkampioenschap Rally domineerden. Dat had alles te maken had met de superieure handling mede dankzij Subaru's Symmetrical All Wheel Drive-systeem en de schier onverwoestbare turboboxermotoren. Zaken die door de jaren heen alsmaar werden verfijnd tot in absolute perfectie bij de nieuwste WRX STI-versies. Dit vertaalt zich in de levering van pure topprestaties, controle en vertrouwen, iets dat door de enthousiaste klanten en autosportfans bijzonder wordt gewaardeerd: het aantal orders voor de WRX STI Sedan bedraagt inmiddels liefst 1.800 stuks.

WRX STI Sedan in Gran Turismo 5
De nieuwe WRX STI Sedan debuteerde zojuist ook in de allernieuwste versie van 's werelds beroemdste race-`game': Gran Turismo 5 voor PlayStation3 (PS3). Subaru ziet dit als een uiterst effectieve en plezierige manier om de ongelooflijke kwaliteiten van de auto onder de aandacht van een groot publiek te brengen.

WRX STI in Nederland
Inmiddels zijn de eerste exemplaren van de nieuwe Subaru WRX STI, zowel in vijfdeurs hatchback- als in vierdeurs sedan-uitvoering, ook in Nederland gearriveerd. De vanafprijs voor het Hatchback bedraagt 57.995 euro, terwijl de WRX STI Sedan een vanafprijs heeft van 58.995 euro.