Ingezonden persbericht


Persbericht

Première dansvoorstelling Jong Zuid

Op 29 november 2010 om 20:30 uur zal de première van de nieuwste dansproductie van Danshuis Station Zuid 'Jong Zuid' plaatsvinden in Theater de NWE Vorst in Tilburg. Jussi Nousiainen, Jesùs de Vega Gomez, Joost Vrouenraets en Itamar Serussi Sahar maken het avondvullend duetten-programma Jong Zuid voor Danshuis Station Zuid. Het viertal koestert het duet als een van de kroonjuwelen van de dans: twee lichamen, zwart en wit, licht en donker, aantrekken en afstoten, verbinden en scheiden, het pure diapositief van menselijke relaties.

Jesùs de Vega Gomez (Spanje, 1974) werkt samen met Jussi Nousiainen (Finland, 1972) aan Shut Quietly, almost. Hun duet weerspiegelt de spanning tussen de impulsieve, fysiek theatrale wereld van Jesùs en de meer ongrijpbare, imaginaire wereld van Jussi. Aan de hand van videobeelden, licht, beweging en muziek lokken de makers het publiek binnen in een eigen universum.

Huischoreograaf Itamar Serussi (Israël, 1978) ziet dans als een evolutionaire reis die nooit eindigt. Zijn duet Ferrum begint bij twee danseressen en enkele dans-gedichten. Dan volgt het spel met ongewone composities en fysieke grenzen, in het vertrouwen dat zich iets nieuws openbaart. De opwinding die in de studio opborrelt, hoopt Serussi op het publiek over te dragen.

Voor danser-choreograaf Joost Vrouenraets (Nederland, 1979) betekent het duet (S)NOW terugkeren naar de essentie van de dans, dichtbij zichzelf. In (S)NOW zien we een man en een vrouw rondom een klein zwart huis. De man wil vooruit, de vrouw kijkt terug. Het duet ontaardt in een tragische clash tussen verleden en toekomst. Het duo is onmachtig elkaar te vinden in het nu.

www.stationzuid.com


---Ingezonden persbericht