Sint Franciscus Gasthuis
* November »

* 16 nov 2010

Informatiemiddag: Longkanker. En dan

Op maandag 29 november 2010 organiseert het Sint Franciscus Gasthuis een informatiemiddag met het thema: Longkanker. En dan.... Deskundigen van het ziekenhuis geven informatie over verschillende aspecten waarmee longkankerpatiënten en hun naasten te maken kunnen krijgen na de diagnose.

Onderwerpen

Tijdens de informatiemiddag geven diverse deskundigen uitleg en beantwoorden zij vragen. Dr. Hanselaar, longarts, vertelt over de behandelingsmogelijkheden van longkanker. De rol van voeding bij kanker wordt nader uitgelegd door mevrouw Los, diëtiste. Tenslotte gaat mevrouw Salomé, nurse practitioner oncologie, in op de begeleidingsmogelijkheden in het Sint Franciscus Gasthuis. Tussen de lezingen door hebben bezoekers de gelegenheid diverse informatiestands te bezoeken. De bijeenkomst duurt van 15.00 tot 18.00 uur en vindt plaats in het Amphitheater van het ziekenhuis.

Behandeling van longkanker

Het streven is dat de patiënt in het Sint Franciscus Gasthuis zo snel mogelijk de juiste diagnose en behandelplan krijgt, hiervoor is het sneldiagnostiektraject ontwikkeld. De behandeling kan heel divers zijn en bestaat uit chemotherapie, radiotherapie, doelgerichte therapie en / of een operatie.

Aanmelden

Op de website www.sfg.nl/longkankerbijeenkomst vindt u meer informatie over de sprekers en het programma van de informatiemiddag. Aanmelden kan via de website of telefonisch via het Patiënteninformatiecentrum, via telefoonnummer 010 461 6700. Deelname aan de informatiemiddag is gratis.