Deutsche Bank benoemt Maarten van Berckel tot CCO in Nederland

29/11/2010 08:32

Huijskens Communications

Deutsche Bank heeft vandaag bekend gemaakt dat Maarten van Berckel met ingang van 1 december 2010 is benoemd tot Chief Country Officer in Nederland.

De heer van Berckel volgt Leonhard Degle op. De heer Degle gaat in maart 2011 met pensioen na 38 jaar gewerkt te hebben bij Deutsche Bank, waarvan de laatste 10 jaar als Chief Country Officer in Nederland.

In zijn nieuwe rol zal de heer van Berckel verantwoordelijk zijn voor alle activiteiten van Deutsche Bank in Nederland, waaronder alle klantenrelaties en de verdere implementatie van de groeistrategie van de bank. Hij zal rapporteren aan Juergen Fitschen, lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Bank.

De heer van Berckel heeft 25 jaar ervaring in de financiële sector en was voorheen Deutsche Bank's Chairman for Corporate Finance in de Benelux. De heer van Berckel, die in Amsterdam kantoor zal blijven houden, kwam in 2008 bij de bank. Daarvoor was hij Managing Director van Lehman Brothers International (Europa) en Chief Executive Officer van Lehman Brothers Benelux.

Juergen Fitschen: "We willen Leonhard Degle graag bedanken voor zijn toewijding aan en inzet voor Deutsche Bank. Leonhard speelde een belangrijke rol in het leiden van de groei van onze bank in Nederland, waaronder de recente succesvolle overname van delen van ABN AMRO."

Verder zei hij: "De benoeming van Maarten van Berckel valt samen met het begin van een nieuw tijdperk voor Deutsche Bank in Nederland. Zijn ervaring en hetgeen hij in het verleden heeft bereikt in de Benelux geven ons het vertrouwen dat hij onze activiteiten in Nederland succesvol zal leiden en laten groeien."

Bij Deutsche Bank Nederland werken ca. 1500 mensen. Het is de vierde grootste zakenbank in Nederland. Deutsche Bank is al bijna een eeuw in Nederland actief en biedt klanten een volledig pakket aan bankdiensten aan op de terreinen van investment banking, vermogensbeheer en wereldwijde transacties.