Ingezonden persbericht


Tivoli Persbericht Utrecht, 29 november 2010

LE GUESS WHO? FESTIVAL KRIJGT SLOT DAT HET VERDIENT

Met een magische optreden van Tallest Man On Earth is gisteravond het vijfdaags muziekfestival Le Guess Who? waardig afgesloten. Van 24 t/m 28 november vond in Utrecht de vierde editie van Le Guess Who? plaats. Le Guess who? 2010 trok ruim 5000 unieke bezoekers en was vrijwel op elke locatie uitverkocht.

Op het Le Guess Who? festival werden 5 dagen lang, over 7 podia in Utrecht, 80 (inter)nationale bands geprogrammeerd die vrijwel nooit in Nederland te zien zijn. Van publiekstrekkers als Swans, The Tallest Man On Earth, Beach House en Giant Sand tot onbekendere bands als Sleigh Bells, Eskmo, Ty Segall en Wooden Sjips ­ allen binnen het kader waar het Le Guess Who? voor staat: urgente popmuziek in een intieme setting. Zie hier een impressie van de concerten. De programmering was zo afgestemd dat bezoekers continu goed toegang hadden tot alle locaties en nooit buiten in de kou hoefden te wachten. Daarnaast trok het festival dit jaar meer buitenlandse bezoekers. Menig toonaangevend buitenlands muziekblog roemde het festival om het programma. Live sessies op Neudeflat I.s.m. 3voor12 en de Gemeente Utrecht zijn er tien unieke live-sessies opgenomen op de zeventiende verdieping van de Neudeflat - met de Dom op de achtergrond en uitzicht op de binnenstad van Utrecht. De opnames waren op de Neude te horen voor de festivalganger en het winkelend publiek. Zie hier de video-opnames van o.a. Baths, Ganglians en Sleepy Sun.



Tivoli Persbericht Utrecht, 29 november 2010 Yuri Landman Onder leiding van Yuri Landman, die afgelopen week nog in De Wereld Draait Door geïnterviewd werd, kon het publiek bijzondere instrumenten bouwen. Zie hier een impressie. Bandjesland De Utrechtse creatievelingen van Monobanda bouwden speciaal voor Le Guess Who? een interactieve sampling-game `Bandjesland'. Zie hier een impressie. Foto's Van vrijwel alle concerten zijn foto's gemaakt. Deze zijn hier te bewonderen. Op verzoek zijn deze ook in HR leverbaar! Media Alle concerten zijn gerecenseerd door 3voor12. Deze zijn hier te lezen. en alle speciale Live sessies op de Neudeflat zijn integraal gefilmd. Deze zijn hier te bekijken. Le Guess Who? 2010 in het kort: Algemene informatie Overzicht van alle recensies van 3voor12 Foto's van het festival Live-sessies op de Neudeflat Yuri Landman in De Wereld Draait Door Impressie Bandjesland door Monobanda