Vodafone verlaagt kosten voor mobiel internet in 16 Europese landen

29/11/2010 09:06

Vodafone Libertel NV

Vodafone verlaagt kosten voor mobiel internet in 16 Europese landen

Met 'Internet op Reis' kan de smartphone mee op reis

29 november 2010 - Vodafone gaat als eerste provider de kosten voor internet op de mobiel in Europa drastisch verlagen. Tegen betaling van een klein extra bedrag kunnen klanten hun binnenlandse datategoed in 16 Europese landen gebruiken. Zo kunnen consumenten en zakelijke reizigers hun smartphone op reis gebruiken net zoals thuis zonder zorgen over hoge kosten. Bovendien geeft Vodafone online inzicht en controle over het dataverbruik en een waarschuwing per sms als 90% van de limiet bereikt is.

Het mobiele dataverbruik van Vodafone klanten is het afgelopen jaar verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar. Het internationale mobiele dataverbruik is verdubbeld en daarmee dus minder hard gestegen dan het nationale verbruik.

Jens Schulte-Bockum, CEO Vodafone Nederland: "Consumenten en zakelijke klanten maken steeds meer gebruik van e-mail, social netwerksites en apps als routeplanners en buienradar op hun smartphone. Die behoefte stopt niet ineens als ze de grens over gaan, maar angst voor hoge kosten weerhoudt klanten daar vaak nog wel van. Wij laten met deze oplossing zien dat dataverbruik op reis niet meer duur hoeft te zijn."

Met de dagvariant van 'Internet op Reis' kunnen consumenten tegen betaling van een klein extra bedrag tot 35MB uit hun nationale bundel in 16 Europese landen gebruiken en met de maandvariant tot 1GB. Zakelijke klanten kunnen met deze optie de databundel behorende bij hun nationale abonnement in 16 Europese landen gebruiken. De dagvariant is bedoeld voor mensen die slechts een paar dagen of een lang weekeinde naar het buitenland gaan en de maandvariant is voor frequente internationale reizigers of mensen die langere tijd in het buitenland verblijven. Bij de dagvariant betaalt de klant alleen als er werkelijk dataverkeer heeft plaatsgevonden. Voor prepaid is er een dagbundel van 20MB beschikbaar. De aangeboden volumes zijn voor de gemiddelde gebruiker ruim voldoende. Voor 35MB kan een smartphone gebruiker circa 350 e-mails versturen, 70 mobiele internet pagina's bezoeken of 30 foto's uploaden op zijn of haar sociale netwerk.

'Internet op Reis' is in 16 Europese landen geldig: België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In deze landen vindt momenteel 80% van het internationale dataverkeer van Vodafone klanten plaats.

Ga voor meer informatie naar: www.vodafone.nl/buitenland

Bijlage: Prijsinformatie en voorwaarden

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.vodafone.nl/buitenland/