Gemeente Vlieland

omruilen a- en b-ontheffingen

Op 31 december 2010 lopen de A- en B-ontheffingen af. Wilt u weer gebruik maken van uw voertuig op Vlieland dan dient u uw ontheffing om te ruilen voor een ontheffing 2011. Een aanvraag hiervoor kan vanaf woensdag 1 december 2010 via de website van de gemeente of aan het loket op het gemeentehuis worden ingediend.

Voor het omruilen hoeft u alleen een aanvraagformulier in te vullen. Het kentekenbewijs hoeft u niet te laten zien zolang de kentekenhouder hetzelfde is gebleven. De kosten voor het omruilen bedragen ⬠4,00. Als u het omruilen aan het loket doet, zal de ontheffing u zo spoedig mogelijk per post worden toegezonden. Het omruilen geldt voor alle motorvoertuigen, dus ook voor brommers, motoren, scooters, tractoren en dergelijke.

Aanvragen makkelijk via het internet!
U kunt het uzelf helemaal makkelijk maken door de aanvraag en betaling geheel via de website www.vlieland.nl van de gemeente te regelen. Op de homepage van de website treft u aan de rechterzijde een koppeling naar het formulier âomwisseling A- en B-ontheffingâ. Betaling kan via Ideal of Creditcard. Na het indienen van de aanvraag wordt de nieuwe ontheffing u zo spoedig mogelijk toegezonden. Voor het omruilen van de ontheffing via de website heeft u geen DigiD nodig. De huidige ontheffingen komen per 1 januari 2011 te vervallen.