Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LG kiest voor ENOVIA V6 van Dassault Systèmes

Product Data Management-oplossing integreert samenwerking en verbetert kwaliteit van data

Maarssen, 29 november 2010 - Voor LG Electronics is het essentieel dat medewerkers wereldwijd goed met elkaar kunnen samenwerken voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Daarnaast moet het bedrijf alle informatie over zijn producten zo optimaal mogelijk beheren. De mobiele communicatiedivisie van LG heeft besloten hiertoe ENOVIA V6 van Dassault Systèmes te implementeren. Zowel de R&D-, de productie- als de inkoopafdeling van LG's Mobile Communication Company hebben hiermee meer grip op hun processen gekregen.

Bij het ontwikkelen en produceren van producten wordt gebruik gemaakt van stuklijsten: een lijst van alle onderdelen die zijn verwerkt in een product, ook wel BOM (Bill of Material) genoemd. LG wilde deze stuklijsten sneller en efficiënter beheren. Hiervoor moest het bedrijf alle data van de ontwerp-, engineering- en stuklijstsystemen nauwkeuriger en consistenter beheren. Bovendien had het bedrijf behoefte aan een betere beveiliging van de servers. LG zet hiervoor Dassault Systèmes' ENOVIA V6 in. Deze Product Data Management-oplossing heeft er tevens voor gezorgd dat het proces van het ontwikkelen van nieuwe producten aanzienlijk is verbeterd doordat stuklijsten automatisch kunnen worden gegenereerd. Ook kunnen zij op systematische wijze omgaan met wijzigingen die tijdens het ontwikkel- of productieproces plaatsvinden. Gebruikers kunnen alle gegevens op zeer eenvoudige wijze met elkaar delen en hebben een beter begrip van de geschiedenis van de producten.

ENOVIA V6 beheert probleemloos de tientallen terrabytes aan informatie van LG's Mobile Communication Company, door gebruik te maken van slechts één repository (een centrale opslagplaats) en door de werkprocessen te standaardiseren. Het gevolg hiervan is dat LG hierdoor altijd beschikt over de juiste informatie.

Op termijn zullen alle bedrijfsonderdelen van LG Electronics van ENOVIA V6 worden voorzien. Over 3DVIA
3DVIA, het nieuwste merk binnen het portfolio van Dassault Systèmes, brengt levensechte 3D-ervaringen naar de snel groeiende digitale communities van deze wereld. Het staat garant voor de belofte om nieuwe gebruikers, bedrijven en consumenten de kracht van 3D-technologie te laten ervaren. Door producten te bezorgen die specifiek zijn ontworpen voor de niet traditionele 3D-gebruiker, biedt 3DVIA een volledig nieuwe manier voor bedrijven om zowel binnen het eigen bedrijf als met de klanten te communiceren in de universele taal van het 3D. Ga voor meer informatie over 3DVIA naar www.3dvia.com.

Over Dassault Systèmes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systèmes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systèmes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systèmes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp - SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp - DELMIA voor virtuele productie - SIMULIA voor virtueel testen - ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op www.3ds.com.
Ingezonden persbericht