Ingezonden persbericht---PERSBERICHT

KLASSIEKE KINDERSERIES NU IN NEDERLAND OP DVD JODY EN HET HERTEJONG NATHALIE DE FAMILIE ROBINSON

JustBridge brengt binnenkort drie geliefde en beroemde klassieke kinderseries uit op dvd. Het gaat om `Jody en het Hertejong', `De Familie Robison' en `Nathalie'. Deze klassiekers zijn in de jaren 80 uitgezonden op televisie en zijn vanaf 7 december overal verkrijgbaar op dvd. Jody en het hertejong De dvd `Jody en het hertejong' is gebaseerd op het boek van `The Yearling' van MK Rawlings. In de jaren veertig is er ook een film verschenen met deze titel. De eerste twee delen gaan over Florida in de jaren '30. In een dorpje aan de rand van het bos woont Jody met zijn ouders op een kleine boerderij. Jody is een echte dagdromer en doet niets liever dan rondhangen in het bos met alle dieren die daar leven. Als hij op een dag diep in het bos bij een beekje aan het spelen is, komt er plots een hertenjong naar hem toe. Het diertje is vreselijk schuw en snel weer verdwenen, maar Jody is helemaal onder de indruk. Hij kan nog niet weten dat het hertenjong zijn beste vriendje zal worden, maar ook voor grote problemen zal zorgen... In deel 2 besluit Jody het hert te adopteren. Hij heeft er een bijzonder vriendje bij, maar kan zo'n wild dier wel tussen de mensen leven?

Nathalie Het leven is niet makkelijk voor de 6-jarige Nathalie. Ze woont in Finland, aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Iedereen is arm en er is weinig te eten. Een vader heeft ze niet meer. Nathalie's moeder neemt een moeilijke beslissing; ze gaat aan het werk bij een rijke baron in Zwitserland en laat de kleine Nathalie noodgedwongen achter bij haar grootouders. In deel 1 is Nathalie heel verdrietig, maar ze laat het er niet bij zitten. Ze gaat hard aan werk op de boerderij vanhaar grootouders. Met vallen opstaan leert ze hoe ze voor de koeien moet zorgen, maakt ze vriendjes en is ze gelukkig met de kleine mooie momentjes uit haar leven. Maar wat als haar grootouders niet meer voor haar kunnen zorgen? In deel 2 wordt duidelijk dat haar grootouders in geldproblemen komen. Nathalie besluit om bij andere boeren in dienst te gaan om zo wat bij te verdienen. Daar leert ze Tim en Mario kennen, die al snel haar beste vriendjes worden. Maar waarom zou ze geen brieven meer van haar moeder krijgen?

De familie Robinson De op het beroemde boek van Johann David Wyss gebaseerde tv-serie De Familie Robinson vertelt het verhaal van vader Ernst, moeder Miriam en hun kinderen Hans, Sanne en Bastiaan. Ze hebben het goed in hun thuisland Zwitserland, waar vader arts is. Maar als vader Ernst op een goede dag bericht van een vriend krijgt die hem vraagt een praktijk in Australië te beginnen, besluit het gezin te emigreren. Een spannende tijd breekt aan voor de hele familie, maar niet in de laatste plaats voor Hans, Sanne en Bastiaan. Uiteindelijk vertrekken op een groot schip aan hun lange zeereis. Aan boord zijn vreselijk veel avonturen te beleven en nieuwe vriendschappen te maken, maar is het wel zo veilig aan boord? In deel 2 zorgt een grote storm ervoor dat het schip in grote moeilijkheden komt. Hoe zou de Familie Robinson zich hier uit weten te redden?

Productinformatie `Jody en het Hertejong' Deel 1: Sprong in het diepe. Bestaat uit vier afleveringen: 1. Geven en nemen; 2. Sprong in het diepe; 3.Toekomstmuziek; 4. Joep en Jody bij de les. Deel 2: Familiebezoek. Aflevering 5 tot en met 8: 5. Het geweer voor de hond; 6. Kennis van een kennis; 7. Familiebezoek; 8.Verdediging voor de aanval. Cast: Jody Pijper (stem) Release dvd: 7 december 2010 Aantal dvd's: 1 dvd per deel Verpakking: 1DVD amaray Speelduur: circa 90 minuten Beeldformaat: 4:3 Genre: Kids Kijkwijzer: 6 CAP: 4,99 Audio: DD 2.0 Taal: NederlandsProductinformatie `Nathalie' Deel 1: De Vriendenclub. Aflevering 1 tot en met 4: 1. Op doorreis; 2. De vriendenclub; 3. Storm na de stilte; 4. Werk aan de winkel. Deel 2: Een nieuwe familie. Aflevering 5 tot en met 8: 5. Lastig gezelschap; 6. Pannenkoeken met stroop; 7. Een nieuwe familie; 8. Geen poot om op te staan. Cast: Jody Pijper (stem) Release dvd: 7 december 2010 Aantal dvd's: 1 dvd per deel Verpakking: 1DVD amaray Speelduur: circa 90 minuten Beeldformaat: 4:3 Genre: Kids Kijkwijzer: 6 CAP: 4,99 Audio: DD 2.0 Taal: Nederlands

Productinformatie `De familie Robinson' Deel 1: Een nieuw leven. Bestaat uit vier afleveringen: 1. Een onverwachte uitnodiging; 2. Sanne maakt plannen; 3. Eigenaardig gezelschap; 4. Nieuw leven. Deel 2: Zon en zee genoeg. Aflevering 5 tot en met 8: 5. Sanne neemt het roer; 6. De omwenteling; 7. Een vlot bouwwerk; 8. Zon en zee genoeg. Cast: Tamar Baruch, Hans Hoekman, Peter Lusse, Vivian Boelen Release dvd: 7 december 2010 Aantal dvd's: 1 dvd per deel Verpakking: 1DVD amaray Speelduur: circa 90 minuten Beeldformaat: 4:3 Genre: Kids Kijkwijzer: 6 CAP: 4,99 Audio: DD 2.0 Taal: Nederlands