Persbericht

UNIT4 voltooit overname Teta S.A.
~ Poolse marktleider in ERP- en HR-software volledig in handen van internationale bedrijfssoftwareleverancier ~

Sliedrecht, 29 november 2010 - UNIT4 heeft vandaag de voltooiing van de overname van Teta S.A. bekend gemaakt. Teta S.A. is één van de grootste aanbieders van ERP- en HR-software in Polen.

Door de overname krijgt UNIT4 een leidende positie in de Poolse ERP- en HR-software markt en de Hongaarse HR-software markt. Daarnaast biedt deze overname mogelijkheden voor uitbreiding in Centraal- en Oost-Europa, waar de ERP-software markt harder groeit dan in West-Europa. UNIT4 neemt drie nieuwe producten in het portfolio op: Teta Constellation, Navireo en Insert.

De overname is volledig gefinancierd met eigen middelen. De verplichte uitrookprocedure van de minderheidsaandeelhouders is afgerond en Teta is niet langer genoteerd aan de aandelenbeurs in Polen.

"Teta is één van de grootste spelers op de Poolse ERP- en HR-software markt en we verwachten dat deze markt zich de komende jaren verder zal consolideren," aldus Chris Ouwinga, President en CEO van UNIT4. "Door investeringen en actieve betrokkenheid bij de consolidatie van deze markt kunnen wij Teta als divisie van UNIT4 helpen die marktpositie te verstevigen."

Ouwinga voegt toe: "Wij richten ons bij overnames altijd op nieuwe en snel groeiende markten waar we ons klanten- en productportfolio kunnen verrijken. Teta is een strategische overname waarbij we nauw samenwerken met het Poolse managementteam om verdere groei en ontwikkeling te kunnen realiseren."