Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Persbericht www.metdehand.nl
Oegstgeest, 29 november 2010

MetDeHand: massaproductie is uit --> Handmade is in! Handgemaakte producten kopen en verkopen op www.metdehand.nl.

Mensen hechten steeds meer waarde aan originele en unieke, vaak handgemaakte producten. Deze voegen meer waarde toe omdat ze niet 'tien in een dozijn' zijn. De website MetDeHand.nl biedt voor deze toenemende behoefte een aangenaam en overzichtelijk platform aan. Het heeft zijn nut reeds bewezen: de website is een succes.

www.metdehand.nl
MetDeHand is een drukbezocht platform waar vraag en aanbod van handgemaakte producten samenkomen. "Met de website geven we handgemaakte producten de aandacht die ze verdienen. Producten met een personal touch zijn in en die vinden ze bij MetDeHand." Aldus Henriëtte Klein. De website is ontstaan toen tweelingzussen Henriëtte en Wendy Klein ontdekten dat het een ware zoektocht is om handgemaakte producten op internet te vinden. Op dat moment besloten zij om zélf een platform te ontwikkelen.

vraag en aanbod
bezoekers
De website www.metdehand.nl heeft eind 2010 al ruim 17.000 bezoekers per maand, met een zeer brede doelgroep. De bezoekers bestaan niet alleen uit (kleine) ondernemers, hobbyisten en beoefenaars van oude ambachten, maar vooral ook uit mensen die geïnteresseerd zijn in unieke, kwalitatief hoogwaardige handgemaakte producten. Veel bezoekers waarderen het feit dat de producten op een duurzame wijze en met de nodige zorg en aandacht zijn gemaakt.

categorieën
Op de website kan men gratis handgemaakte producten aanbieden, waarbij een onderverdeling is gemaakt in zeer uiteenlopende categorieën, zoals: accessoires, lekkers, kleding, speelgoed en sieraden. Zoek je bijvoorbeeld een speciale taart voor de kerst? Deze kan je makkelijk vinden vanwege de transparantie en overzichtelijkheid van de site. Via de website kunnen de bezoekers niet alleen producten aanbieden of zoeken, maar ook cursussen en evenementen onder de aandacht brengen.

Duurzaamheid en ambachten
Duurzaamheid is vandaag de dag een belangrijk item. Aanbieders op MetDeHand hanteren vaak een milieuvriendelijke of -neutrale productie. De producten die men op de website aanbiedt, zijn vaak gemaakt van gerecyclede onderdelen: bijvoorbeeld sieraden uit oude fietsbanden of quilts uit oude kledingstukken. De website is ook een goede 'etalage' voor oude ambachten zoals glasblazen en wolspinnen. Deze komen dankzij het platform weer onder de aandacht en de kennis hiervan kan zo gemakkelijk met geïnteresseerden worden gedeeld.

MetDeHand
De website www.metdehand.nl is op 1 februari 2010 live gegaan. Op dit moment staan er meer dan 4.700 advertenties op. Per maand groeit dit aantal met ongeveer 600 advertenties. Daarnaast zijn er ook al meer dan 150 winkeltjes binnen de site actief. Sociale media zoals Hyves (www.metdehand.hyves.nl) en Twitter (www.twitter.com/metdehand) leveren een belangrijke bijdrage aan kennisdeling, het bezoekersaantal en de bekendheid van het platform. Vele geïnteresseerden hebben zich hierbij dan ook reeds aangesloten.

Extra Informatie (niet bestemd voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u terecht bij: