Ingezonden persbericht---De nieuwe generatie systeemplafonds:
Armstrong OP voor duurzame akoestiek

Armstrong Building Products loopt sinds jaar en dag voorop bij de ontwikkeling van hoogwaardige plafondoplossingen. Nu introduceert Armstrong de nieuwe generatie systeemplafonds. In de innovatieve Open Plan(OP)-technologie zijn de beste eigenschappen van harde en zachte minerale plafondtegels gecombineerd. De series Perla OP, Ultima OP en Sierra OP zetten een nieuwe norm voor systeemplafonds waarin akoestiek, esthetiek en duurzaamheid op sublieme wijze zijn geïntegreerd.

De derde generatie
Armstrong bestaat dit jaar 150 jaar en heeft innovatieve bijdragen geleverd aan alle ontwikkelingsfasen van systeemplafonds. Werden deze vroeger vooral beoordeeld op hun functionele vermogens; vandaag de dag reiken de eisen letterlijk tot het plafond. Plafondtegels moeten geluid kunnen absorberen, iets wat in eerste instantie werd bereikt door er o.a. perforaties in aan te brengen. De tweede generatie systeemplafonds werd gemaakt van poreuzer materiaal. Door de lagere densiteit van deze zachtminerale tegels wordt minder geluid geïsoleerd, terwijl er tegelijkertijd meer geluid en helaas ook vuil wordt geabsorbeerd. Nu introduceert plafondexpert Armstrong de derde generatie plafondsystemen. Deze biedt het beste van twee werelden: sterke tegels met een hoge densiteit die zeer goed geluid absorberen en isoleren en nauwelijks vervuilen.

Sterk op alle fronten
De OP-technologie biedt een perfecte akoestiek met een geluidabsorptie tot ?w = 1 en een relatief goede (overlangs) geluidisolatie. Dat maakt de innovatieve OP-plafondsystemen tot de perfecte oplossing voor moderne gebouwen waarin grote lichtpartijen en veelal harde materialen zijn toegepast. OP-plafondtegels van Armstrong dragen ook actief bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit; de hoge densiteit houdt stof vanuit het plenum tegen en voorkomt het filtereffect. Dankzij een lichtreflectie tot 90% en de uitstekende thermische isolatie leveren de tegels ook nog een hoge energieprestatie.

Duurzaamheid
De OP-plafondtegels zijn zoveel mogelijk gemaakt van gerecycled materiaal, zoals glas- en steenwol (volgens richtlijn 97/69/EC), papier en volledige plafondtegels. Het spreekt vanzelf dat bij het productieproces geen vervuilende stoffen worden gebruikt. Bij dit alles hebben de minerale OP-plafondtegels een bijzonder lange levensduur. Ook leveren zij zeer goede prestaties op het gebied van brandveiligheid: Euroclass A2-s1, d0 volgens NEN-EN 13501-1. Zij zijn eenvoudig schoon te houden: afstoffen of stofzuigen volstaat.

Perla OP
Perla OP-plafondtegels hebben een ongeperforeerd oppervlak. Met hun vlakke textuur leveren zij een uitstekend niveau van geluidabsorptie (?w = 0,95). Zij zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in grotere ruimtes waar beheersing van het geluid van belang is, zoals kantoren, scholen, winkels, showrooms, luchthavenhallen, stationshallen, laboratoria, keukens en zorginstellingen. Door de geluidsreductie en de beperking van de nagalmtijd dragen zij sterk bij aan de verbetering van de arbeidsproductiviteit en de arbeidsomstandigheden. De witte tegels kunnen worden gecombineerd met diverse ophangsystemen.

Ultima OP
Deze serie plafondtegels biedt het hoogste niveau van geluidsabsorptie (?w = 1). Overal waar mensen leren, leven en werken kan Ultima OP bijdragen aan de vermindering van ongewenst geluid. Denk bijvoorbeeld aan callcenters, cafetaria's, maar ook aan kantoorgebouwen met open plan-werkruimtes. Ook de lichtreflecterende eigenschappen van deze tegels dragen bij aan de verbetering van de werkomstandigheden. Ultima OP tegels zijn daarbij bijzonder fraai. Zij zijn aan de zichtzijde afgewerkt met een akoestisch vlies met een fijne oppervlaktestructuur. De tegels zijn niet hygroscopisch en blijvend bestand tegen een relatieve vochtigheid van 95% (geen doorbuiging volgens ISO 4611).

Sierra OP
De nieuwste variant is Sierra OP, het antwoord op de recent sterk gestegen vraag naar akoestische plafondplaten die zijn geïntegreerd in een polyvalent systeem. Sierra OP-plafondtegels hebben een hoge geluidabsorptie (?w = 0,90) en een uitstekende overlangs geluidisolatie (27 - 29 dB). Het gladde materiaal heeft een zeer hoge densiteit die luchtdoorstroming voorkomt. Zo wordt, net als in alle OP-series, het bekende vervuilende effect van zachtminerale tegels voorkomen. De tegels blijven lang schoon en wit. Sierra is afgewerkt met een richtingloos vlies, waardoor er snel en gemakkelijk gemonteerd kan worden en de platen mooi vlak aansluiten.

Meer weten over Armstrong Open Plan?

Over Armstrongs revolutionaire OP-series is nog heel veel te vertellen. Technische documentatie, projectgericht advies, nagalmtijdberekeningen en andere informatie is verkrijgbaar via Armstrong Market Service Center (MSC), Postbus 3803 . 4800 DV Breda . T 076-521 7733 . www.armstrong.nl/plafonds . benelux-info@armstrong.com

Over Armstrong
Armstrong Building Products is een toonaangevend producent van hoogwaardige akoestische oplossingen. De bedrijfsstrategie van Armstrong is gericht op duurzaamheid en innovatie. Het bedrijf houdt - van productie tot aan de installatie - rekening met de milieu-impact van de oplossingen en stuurt op een duurzaam evenwicht tussen de behoeften van mens en milieu. Innovatie is een sleutelwoord om die ambitie te realiseren: Armstrong investeert continu in research & development. Architecten, ontwerpers en montagebedrijven vinden in Armstrong een deskundige partner. Armstrong Building Products maakt deel uit van Armstrong World Industries en biedt een uitgebreid aanbod van systeemplafonds in mineraal, metaal en hout gecompleteerd met een breed assortiment ophangsystemen.

Beeldmateriaal kunt u opvragen bij ARIES, Natasja van den Heuvel, via onderstaande contactgegevens.Ingezonden persbericht