Ingezonden persbericht


Vianen, 29 november 2010

T-Systems realiseert logistiek systeem voor
Galileo-navigatiesatellieten
§ Intelligente logistieke systemen voor storingsvrije werking satellieten § Advisering over uitrol netwerk met hoge beschikbaarheid

T-Systems ontwikkelt logistieke systemen voor het werelddekkende satellietnavigatiesysteem Galileo. Hiermee draagt de telecomdochter van Deutsche Telekom bij aan de stabiele werking van een onafhankelijk Europees satellietnavigatiesysteem. Daarnaast adviseert T-Systems de Europese ruimtevaartorganisatie ESA over het opzetten van een wereldwijd netwerk. De ESA realiseert het Galileo-programma in opdracht van de Europese Unie. Het systeem moet in 2014 bedrijfsklaar zijn.

De opdrachtgever van T-Systems is Spaceopal, een joint venture van DLR-GfR en het Italiaanse bedrijf Telespazio. Dit samenwerkingsverband is verantwoordelijk voor het beheren en monitoren van de Galileo-satellieten. Het raamcontract loopt tot en met 2016. De diensten in dit contract vertegenwoordigen een potentiële waarde van meer dan tien miljoen euro.

T-Systems ontwikkelt, beheert en onderhoudt het logistieke systeem dat is gebaseerd op de internationaal erkende Integrated Logistic Support-procedure (ILS). Deze procedure garandeert een storingsvrije werking van de grond- en volgstations van ESA. Daarnaast blijft T-Systems de ruimtevaartorganisatie adviseren over het netwerk. Dit netwerk omvat de dertig grondstations verdeeld over de gehele wereld, en de twee Galileo-volgstations in Oberpfaffenhofen vlakbij München, en in Fucino in Italië. Op basis van de opgedane ervaring gaat T-Systems in de toekomst een veilig IP-netwerk realiseren met hoge beschikbaarheid.

Het contract is onderdeel van een programma dat is gefinancierd door de Europese Unie. De informatie die dit persbericht bevat, vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs het officiële standpunt van de Europese Unie of de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

Over T-Systems
Met een wereldwijde infrastructuur van datacentra en netwerken levert T-Systems ICT-diensten aan internationale ondernemingen en publieke instellingen. Op basis hiervan biedt de dochteronderneming van Deutsche Telekom geïntegreerde oplossingen die bijdragen aan een betere communicatie tussen bedrijven en binnen de samenleving. Circa 45.300 medewerkers bij T-Systems voegen aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteiten van hun klanten over de gehele wereld door het combineren van industrie-expertise en ICT-innovaties. In het boekjaar 2009 genereerde T-Systems circa 8,8 miljard euro aan inkomsten. T-Systems
Media Relations
Mariëlle van der Werf
Tel.: 06 204 22 583
Tel.: 0347 327 327
E-mail: Marielle.van.der.Werf@t-systems.nl